Foto: NESO

NESO styrker sitt juridiske team

Anette Glad (36) og Gjert Eirik Olsen (32) inngår nå i NESOs juridiske team.

De nytilsatte juristene har begge bakgrunn fra Vågan i Lofoten og er utdannet fra juridisk fakultet ved Universitetet i Tromsø.

– Glad og Olsen vil erstatte to avtroppende advokater i organisasjonen og utfylle det juridiske teamet ved NESOs administrasjon i Svolvær, som fra før består av Karina Krane og Fredrik Karlsen, skriver NESO i en pressemelding.

– Dette gjør vi for å styrke den juridiske kompetansen, som er en svært etterspurt tjeneste hos våre medlemmer. Med Anette og Gjert på laget står vi meget godt rustet til å løse et bredt spekter av juridiske problemstillinger som opptar bygg- og anleggsbransjen i nord, sier juridisk avdelingsleder i NESO, Karina Krane,i meldingen.

Gjert Eirik Olsen er opprinnelig fra Vestpollen i Lofoten. Han fullførte sin mastergrad i rettsvitenskap fra Tromsø våren 2014 og har fram til nå jobbet med bygnings-juss og samfunnssikkerhet og beredskap hos Fylkesmannen i Troms og Finnmark. Han har avtjent verneplikt ved Forsvarets høgskole og undervist i krigens folkerett høsten 2018/våren 2019.

– Avtale- og entrepriserett har alltid vært en stor interesse for meg. Jeg ser fram til å bruke min kompetanse og yte god juridisk bistand til fordel for NESOs medlemmer, sier Olsen.

Anette Glad er allerede godt kjent med NESO virksomhet, etter flere perioder med kunnskapsinnhenting ved organisasjonen i Svolvær. Dette i forbindelse med hennes masteroppgave i entrepriserett fra juridisk fakultet ved Universitetet i Tromsø, som hun fullførte i høsten 2020. Fra tidligere har hun en master i internasjonal rett fra The Graduate Institute of International and Development studies ved universitetet i Geneve.

– Jeg har alltid interessert meg for kontraktsrett og internasjonal rett. Dette er felt som det er spennende å spesialisere seg innenfor, og jeg tenker at det er ganske unikt å finne en jobb som åpner for å spesialisere seg med en gang, sier hun.