Brenneriveien 11. Illustrasjon: A-Lab

NCC utvikler studentboliger i samspill med SiO

NCC har signert avtale med Studentsamskipnaden SiO om utvikling av Brenneriveien 11 i samspill.

Det skriver NCC i en pressemelding mandag.

Prosjektleder Frode Skurdal i SiO (fra venstre), utbyggingssjef Stian Garberg i SiO, eiendomsdirektør Birte Almeland i SiO, prosjektleder Alexander Andresen i NCC og distriktsleder Markus Stellander i NCC. Foto: Robin stenersen / NCC

Målet med utviklingsfasen er, ifølge meldingen, å inngå en avtale om totalentreprise med samspill for riving av eksisterende bygningsmasse og etablering av nybygg.

Brenneriveien 11 er sentralt plassert langs Akerselva på Grünerløkka i Oslo, og vil bestå av cirka 200 studentboliger i andre til syvende etasje med fellesfunksjoner og næringslokaler i første etasje. Totalt bruksareal er beregnet til 9.670 kvadratmeter, og byggestart planlegges første kvartal 2022, skriver NCC.

– Vi gleder oss til å starte samarbeidet om utviklingen av studentboligprosjektet Brenneriveien 11. NCC er en solid aktør, og har relevant prosjekterfaring og samspillserfaring som passer dette prosjektet godt, sier Birte Almeland, Eiendomsdirektør SiO.

– Vi takker for tilliten og setter meget stor pris på at SiO ønsker å benytte NCCs kompetanse til å utvikle dette spennende prosjektet. Den siste tiden har vi inngått en rekke utviklingskontrakter av denne typen, som viser at profesjonelle byggherrer ser verdien av å jobbe i samspill og å benytte NCCs velprøvde metodikk, kommenterer Roger Nygård, leder for NCCs byggvirksomhet i Norge.

I prosjektutviklingen og den kommende byggeprosessen vil NCC gjennomgående benytte VDC (Virtual Design and Construction).