F.v.: HMS-leder i NCC Torgeir Sørensen, leder for bærekraft i NCC Jorunn Haltbakk, direktør Ian Nicholson i CEEQUAL & Infrastructure og NCCs anleggsleder for prosjektet, Inge Ytterhus. Foto: NCC

NCC-prosjekt tildelt miljøsertifikat på høyeste CEEQUAL-nivå

Verdens ledende sertifiseringssystem for anleggsprosjekter CEEQUAL overrakte tirsdag sertifikatet som viser at NCC anleggsprosjekt på Alcoas kajanlegg i Mosjøen er utført på høyeste miljønivå, Excellent.

– At NCC oppnår et anleggsprosjekt miljøsertifisert på høyeste CEEQUAL-nivå Excellent er en stor prestasjon som ikke alle CEEQUAL-sertifiserte anleggsprosjekt oppnår, sa direktør Ian Nicholson i sertifiseringsordingen CEEQUAL & Infrastructure som gratulerte og overrakte sertifikatet på NCCs hovedkontor i Oslo.

NCC oppnådde CEEQUUAL-sertifiseringen for anleggsprosjektet med miljømudring av sjøbunn og oppgradering av Alcoas kaianlegg i Mosjøen havn i 2016-2017. Bare to anleggsprosjekt i Norge har tidligere fått det strenge miljøsertifikatet.

– I NCC er vi svært stolte over å oppnå vårt første CEEQUAL-sertifiserte anleggsprosjekt i Norge. Vi har fra før av to sertifiserte prosjekter i Sverige, og i NCC er bærekraft og miljøsertifisering gjennom CEEQUAL del av vårt strategiske rammeverk og satsinger framover, sier NCC-leder Per Jonsson for divisjon Civil Engineering Norge i en pressemelding.

Den internasjonale miljøsertifiseringsordningen CEEQUAL er verdens ledende sertifiseringssystem for anleggsprosjekter . NCCs dokumenterte utførelse av anleggsarbeidene i Alcoas kaianlegg i Mosjøen havn oppnådde en poengscore på over 75 prosent av hva som er mulig å oppnå innen Construction Award, og oppnådde dermed høyeste miljønivå «Excellent» innen CEEQUAL-bransjestandarden.

– Å få en uavhengig tredjepartsvurdering av de bærekraftstiltak vi har gjort i dette anleggsprosjektet er både svært verdifullt og en svært gledelig anerkjennelse av det viktige miljø- og bærekraftsarbeidet vi gjør i NCC. Dette er også en stor honnør til alle involverte i prosjektet, sier NCCs leder for bærekraft, Jorunn Haltbakk i en pressemelding.