Foto: NCC
Foto: NCC

NCC la lys asfalt i depothall

Nylig gjennomførte NCC en noe spesiell asfaltjobb, da en depothall for Bybanen ble asfaltert med en lys asfalt.

- Det er ikke så ofte denne typen asfaltjobber gjennomføres. Det er første gang vi produserer asfalt med blank bitumen i Bergen. Jeg vet at det har blitt lagt rød asfalt, noe som blir brukt til sykkelveier. Det er et veldig spennende prosjekt å ta del i, sier Area Manager, Kim André Steffensen i NCC Industry i en pressemelding.

NCC jobber denne sesongen med asfaltering på fem forskjellige Bybane-kontrakter. I forbindelse med asfaltering av et depot for Bybanen, var det ønske om levering av lys asfalt, som skal bidra til et lysere arbeidsmiljø i depothallen. Det er lagt asfalt på totalt 7.500 kvadratmeter mellom baneskinner med full oppbygging der slitelaget er i lys farge. Fargen er ikke helt hvit, men lys hvit/grå/brun.

Den lyse asfalten er produsert med blank bitumen, hvit pigment og lys durasplitt stein fra NCCs asfaltverh i Rådal. Produksjon av den lyse asfalten kan ikke kan kombineres med vanlig svart asfaltproduksjonen ved fabrikken, forklarer entreprenøren.

- Denne typen komplekse jobber krever dyktige fagarbeidere, både på asfaltfabrikken og i utleggerlaget. Her har vi vist at vi kan levere det lille ekstra som kan gi de ansatte i depothallen et godt arbeidsmiljø, avslutter Steffensen.