Naturpark Sagstad skule

Ved Sagstad skule på Sagstad i Meland kommune har Donar utvidet og oppgradert uteområdene og innredet en hall for fysisk aktivitet.

Fakta

Sted: Sagstad, Meland kommune

Prosjekttype: Naturpark ved skole

Kontraktssum uten merverdiavgift: 12,5 millioner kroner

Bruttoareal: 18 mål

Tiltakshaver: Meland Kommune

Totalentreprenør: Donar

Arkitekt: Molden Arkitekter

Landskapsarkitekt: Norconsult

Rådgivere: RIB: Sivilingeniør Bjarte Fyllingen l RIBr: Konsepta

Underentreprenører og leverandører: Anleggsgartner: Wikholm l Elektro: FAG-Elektrikeren l Maler: Malermester Buer Bergen l Rørlegger: Arna & Åsane Rørleggerservice l Gjerder: Solheim Gjerdenett l Taktekking og beslag: Fløysand Tak l Innredning i fysakhallen: Sæbø Bygg l Vinduer og ytterdører i fysakhall og boder: Holvik Glas l Byggevarer/ materiell: Neumann Bygg og Motek

Uteområdene ved Sagstad skule i Meland kommune i Nordhordland var for små til å fylle arealnormen. Siden skolen også ville få flere elever, valgte kommunen å utvide uteområdene fra fem til nitten mål og samtidig oppgradere eksisterende områder.

Donar har utført arbeidene i totalentreprise, og arkitekt er Molden Arkitekter. Kontraktssum er 12,5 millioner kroner uten merverdiavgift. Byggearbeidene startet i juni i fjor og ble fullført i februar i år.

Krevende logistikk

Anleggsleder Eirik Lygre i Donar forteller at det var utfordrende med tung anleggsvirksomhet på tomten og store transporter av materialer og utstyr inn på og ut av byggeplassen samtidig som barneskole og SFO var i full drift.

– For å lykkes hadde vi en komplisert koordinering. Vi har hatt et meget godt samarbeid med Meland kommune. En periode med hard frost i desember i fjor var også utfordrende. Det siste vi har gjort er beplantning, sier Lygre.

Flotte uteområder

Donar har bygget BMX-bane, bålplass, sykkelparkering, ballbane, gapahuk, zipline, trapp med utkikksplattform, amfi av granitt, sandkasse, trampoline, turn-apparater, balanseline, langrennsapparat, klatrenett, sklie, lekehytte, oval ballbane, disser (husker for østlandske lesere), betongmur mot nabotomt og ulike typer benker/sittegrupper. Byggeindustrien så at uteområder og apparater ble aktivt bruk i friminuttene ved skolen.

En eksisterende svømmehall er innredet med klatrevegg, skatebane og HC-toalett. Donar har også skiftet vann- og avløpsledninger på hele tomten.


Flere prosjekter