Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter og Stefan Ekberg ArkitekterIllustrasjon: Hille Melbye Arkitekter og Stefan Ekberg ArkitekterIllustrasjon: Hille Melbye Arkitekter og Stefan Ekberg Arkitekter

Nadderud stadion får tribune i limtre

Når Bærum kommune og Backe Stor-Oslo skal bygge nye Nadderud stadion, blir det med tribune i limtre fra Moelven, den første av sitt slag i Norge.

– Dette er et stort og inspirerende prosjekt for oss. Her har vi en byggherre som ønsker å tenke nytt, og vi tror dette bare er starten på flere slike tribuneprosjekter i tre framover. Etter nesten ett år med utvikling, er vi glade for å nå ha signert avtalen, sier Tore Olsen Hagelund, prosjektsjef i Moelven Limtre AS, i en pressemelding.

Det er Bærum kommune som skal bygge nye Nadderud stadion og idrettspark. Stadion skal bygges for både bredde- og elitefotball, og møter kravene til NFF og UEFA. Det skal være plass til 8.000 tilskuere med tribuner på fire sider, og tre av sidene skal bygges i limtre.

Tore Olsen Hagelund, prosjektsjef i Moelven Limtre AS. Foto: Moelven
Tore Olsen Hagelund, prosjektsjef i Moelven Limtre AS. Foto: Moelven

– Limtre er et miljøvennlig alternativ siden det er fornybart og har et lavt klimaavtrykk. Bygget skal stå i mange år, og vil representere miljø og bærekraft som viktig fundament i oppgraderingen av hele Nadderud idrettspark, sier Philip van de Velde, avdelingsleder for Bygg og prosjekt i Bærum kommune Eiendom, i meldingen.

Han påpeker at limtre er konkurransedyktig på totalpris, siden vekten av et tribuneanlegg i tre krever mindre grunnarbeid.

Ifølge pressemeldingen skal Moelven også levere takkonstruksjonen, taket, og sidebygget på utsiden av stadion. Her blir et vrimleområde som skal romme kiosker og toaletter. Leveransen kommer til å bestå av 700 kubikkmeter limtre, noe som tilsvarer omtrent halvparten av volumet som ble brukt i Mjøstårnet i Brumunddal.

Hovedentreprenør i prosjektet er Backe Stor-Oslo.

– Vi har stor tro på at dette valget er riktig når man ser på forhold som blant annet vekt, kostnad, brannmotstand, byggetid og estetikk, sier prosjektsjef Trond Ormstad i Backe Stor-Oslo i pressemeldingen.