<p>Første steinlass tippa i sjøfyllinga markerte anleggsstart på Loftesnesbrui. Foto: Statens vegvesen<br></p>Marcin Trojanowski i PORR, Gunnar Solbakken i Statens vegvesen og Edvard Solheim i K. A. Aurstad. Foto: Statens vegvesenBjørn Tore Årevik (f.v.), Gunnar Solbakken, Asbjørn Røneid og ordførar Jarle Aarvoll foran gamle Loftesnesbrui frå 1958. Foto: Statens vegvesenEntreprenør og byggherre samlet, med sogndalsordføraren som observatør i midten. Fra venstre: Marcin Trojanowski, Bjørn Tore Årevik, Edvard Solheim, Jarle Aarvoll, Asbjørn Røneid, Gunnar Solbakken, Jørn K. Engebø, Odd Bjarne Norheim og Ann-Christin Norevik. Foto: Statens vegvesenIllustrasjon: Statens vegvesen

Nå bygges den nye brua i Sogndal - 50.000 kubikk masser skal på plass

Mandag kom det første lastebillasset med masser. Den nye Loftesnesbrui i Sogndal skal være ferdig i sommeren 2018.

– Det er gående og syklende som kommer til å merke den største forskjellen når den nye brua er på plass, sier Gunnar Solbakken, prosjektleder i Statens vegvesen til Sogn Avis.

Mandag ble anleggsprosjektet sparket i gang med en uhøgtidlig uoffisiell åpning. Det ble markert med at det første lastebillasset med masser på Loftesnes i Sogndal ble kjørt på plass.

Til sammen skal 40.000 kubikk med massar brukes på Loftesnes-siden, og 10.000 kubikk på Sogndal-siden i prosjektet.

K. A. Aurstad er entreprenøren som står for veidelen under prosjektet, mens østerrikske Porr skal så for selve brubyggingen.

– Det er godt å være i gang, sier Edvard Solheim i Ka. A. Aurstad til Sogn Avis.

Totalt har prosjektet en prislapp på 320 millioner kroner.

Sogndal-ordførar Jarle Aarvoll (Ap) er fornøyd med at spaden endelig er satt i jorda.

– Dette er en stor dag og enn dag vi har ventet på lenge. Det har tatt  litt lenger tid enn det strengt tatt skulle ta, men det glemmer vi nå. For det som de nå skal jobbe fram som resultat har aldri vært så bra som det ser ut nå, sier Aarvoll til NRK Sogn og Fjordane.

Ifølge Statens vegvesen venter entreprenørene  å være i gang med peling i sundet i slutten av februar.

Pelene danner grunnlaget for brufundamentene ute i fjorden. Den nye brua vil stå klar mot slutten av 2017. Deretter skal den gamle brua rives, og hele prosjektet skal vere ferdig innen sommeren 2018.