I 2016 ble to flerfamiliehus i mørk teglsten i Furulundsveien i Oslo kronet med Murverksprisen. Boligene er tegnet av arkitektkontoret R21 arkitekter. Foto: nispe@mac.com

Murverksprisen gjør comeback - nå jaktes det etter kandidater

Murverksprisen har ikke vært utdelt siden 2016, men i år vil Norsk murforum igjen utdele den prestisjetunge prisen.

Murverksprisen tildeles for fremragende arkitektur der murverk også er anvendt på en håndverksmessig og teknisk god måte. Prisen ble første gang delt ut i 1979, men siden 2016 har det vært stille.

Nå gjør Murverksprisen comeback, og Norsk murforum ber om kandidater, melder Byggutengrenser på sine nettsider.

— De siste årene er det ferdigstilt mange lekre bygg hvor murverk spiller en vesentlig rolle, så det bør være mange gode kandidater der ute. Vi ønsker derfor at byggherrer og arkitekter eller andre nominerer bygg de mener fortjener prisen, så kan juryen ta dette til vurdering, sier Øyvind Buset som leder Norsk murforum i en kommentar.

— Vi har stolte murverkstradisjoner å ta vare på, og det er ikke mange materialer som så tydelig viser hvordan håndverk kan resultere i strålende bygg. Murverk, enten det er tegl, blokk eller puss, er dessuten tidløse materialer og en god investering for byggherren. Det er ikke rart at vi gjerne vil vise fram de beste eksemplene slik vi gjør med utdelingen av Murverksprisen, sier han videre og ber om tips om godt murverk. 

Utdeling av Murverksprisen gjøres i et samarbeid mellom Norske arkitekters landsforbund, Norsk Murforum og Byggutengrenser.

Murverksprisen planlegges utdelt på Norsk Murdag i Trondheim 22. september 2020.