Ny administrerende direktør i Hellvik Gruppen, Thor-Inge Thrana (til venstre), gratuleres med sin nye jobb av styreleder i Hellvik Gruppen, Geir M. Aarstad.

Multiconsult-direktør tar over som toppsjef i Hellvik Gruppen

Thor-Inge Thrana er ny administrerende direktør i Hellvik Gruppen.

46-åringen fra Lillesand går fra jobben som direktør i Multiconsult forretningsenhet Sør og erstatter dermed tidligere administrerende direktør Harald Henriksen som nylig gikk av med pensjon.

- Dette er en oppgave jeg gleder meg enormt til å ta fatt på. Jeg setter veldig pris på den tilliten styret og Harald Henriksen har vist meg ved å ønske meg inn i denne rollen, og jeg har stor respekt for det gode arbeidet som er gjort i Hellvik Hus-systemet gjennom mange år, sier Thor-Inge Thrana i en pressemelding.

Den nye topplederen i Hellvik Gruppen er utdannet sivilingeniør i miljøteknikk fra Universitetet i Aalborg.

- Thor-Inge Thrana er faglig sterk, og han har flere års erfaring fra et børsnotert selskap. Vi i Hellvik Gruppen har en solid organisasjon, og Hellvik Hus er et sterkt merkevarenavn. Jeg ser fram til at Thrana skal være med å bygge på dette videre, sier Geir M. Aarstad, styreleder i Hellvik Gruppen.

Firmaet ble grunnlagt like etter annen verdenskrig under navnet Hellvik kassefabrikk, av Harald Henriksens far Hilmar Henriksen og onkelen hans Ingolf Helland.

I dag har Hellvik kassefabrikk blitt til Hellvik Gruppen, et konsern som driver med boligutvikling, entreprenørvirksomhet og byggevaresalg, samt kjedekonseptet Hellvik Hus Kjededrift.

Sommeren 2019 fusjonerte Hellvik Hus Gruppen AS med Gravdalgruppa AS fra Førde. Sammen dannet de Hellvik Gruppen AS, som i 2019 hadde en samlet omsetning på en milliard kroner.