MS-Belysning

Fra venstre bas Lasse Dahl i Ø2B, prosjektleder Martin Jørgensen (Ø2B), produktsjef Martin Iversen i MS-Belysning og daglig leder Vegard Holten i Ø2B er strålende fornøyd med prosjektgjennomføringen og resultatet.
ØstlandskeBygg

ØstlandskeBygg

BergeDavidsen

BergeDavidsen

Østlandske Bygg og Betong (Ø2B) har på bare åtte og en halv måned satt opp to bygg til selskapet MS-Belysning på Moreppen i Nannestad.

Fakta

Sted: Moreppen i Nannestad

Prosjekttype: Næringsbygg/kontor

Byggherre: MS-Belysning

Totalentreprenør: Østlandske Bygg og Betong (Ø2B)

Kontraktsum eks. mva.: 66,9 millioner kroner

BTA: Cirka 5.700 kvadratmeter

Arkitekt: Arkitektene MNAL Fosse og Aasen

Rådgivere: RIB: Stabil l RIBr: Egil Berge l RIV vent: Bravida l RIE: Romerike Elektro l RIV rør: GK Rør l RIVA: Arealtek

Underentreprenører og leverandører: Bubbledeck: Bubbledeck Norway l Stål- og sandwichfasade: Åkrene Mek l Grunnarbeid, utvendig VA: Sigurd Furulund Maskin l Malerarbeid, tepper, gulvbelegg: Malerfirmaet Berge & Davidsen l Elektro: Romerike Elektro l Rørlegger: GK Rør l Ventilasjon: Bravida l Trapper og rekkverk: Baastad Mekaniske l Glassvegger/systemhimling: Moelven Modus l Alu-vinduer: Noractor l Blikkenslager: Franke Onsrud Blikkslageri l Oppmåling: Romerike Oppmåling

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Den korte byggetiden må sies å være enestående, ut i fra prosjektets størrelse. Så sier da også prosjektleder i Ø2B, Martin Jørgensen, at det har vært en krevende byggetid.

– Den har vært krevende, men samtidig en bra utfordring. Vi tok første spadetak den 8. mars i år, og startet med fundamentering en uke senere, før stålarbeidet tok til i begynnelsen av mai, der Åkrene Mek. har vært underentreprenør, sier Jørgensen til Byggeindustrien.

Samspillskontrakt

Daglig leder Vegard Holten forteller at det har vært en samspillskontrakt med NS 8407 totalentreprise som grunnlag.

– Noe av årsaken til at prosjektet er blitt så bra, er at vi har hatt et fantastisk samarbeid med byggherren. Produktsjefen i MS-Belysning, Martin Iversen, har vært entusiastisk og løsningsorientert hele veien, sammen med daglig leder og eier Ingar Iversen i MS-Belysning, sier Holten.

Det store lagerbygget, som er 100 meter langt, og 42,6 meter bredt, har dermed en omkrets nesten som en fotballbane, og er tilrettelagt og skreddersydd for MS-Belysning. Inne i lagerhallen, som er 4.300 kvadratmeter, er det et system med plass til hele 5.000 paller.

– Vi har fått til veldig gode funksjoner i bygget, og har tilrettelagt for optimale arbeidsforhold til selskapets drift. Jeg må også gi honnør til veldig gode underentreprenører og leverandører, sier Martin Jørgensen.

Basen til Ø2B, Lasse Dahl, synes også at det har vært et flott prosjekt å arbeide med.

– Det har vært veldig artig å være med på dette. Vi har klart å holde den stramme fremdriften, og nådd alle delmål underveis i prosessen, sier Dahl.

Skryt fra byggherren

I tillegg til den gedigne lagerhallen, består prosjektet også av et kontorbygg med et overveldende showrom på 700 kvadratmeter i andre etasje. Begge byggene har stål- og sandwich konstruksjon med membrantekket TRP-tak. Produktsjefen i MS-Belysning gleder seg til at selskapet kan ta i bruk de nye fasilitetene i midten av januar neste år.

– Det har gått så bra som det kunne gå i hele prosessen. Selv ikke pandemien har skapt noen forsinkelser. Det er ikke tvil om at vi vil bruke Ø2B om vi ved en senere anledning trenger en entreprenør. Også arkitekten har gjort en utmerket jobb, og vært samarbeidsvillig og løsningsorientert, sier Martin Iversen.

– Sjeldent positivt prosjekt

Sivilarkitekt Bjørn Glomsrød hos Arkitektene Fosse og Aasen, sier at det var viktig å få en god logistikkløsning i forhold til tomtens størrelse og utforming.

– Det måtte fungere logistikkmessig for varelevering, og det var litt problematisk å få plass på tomten til de to byggene. Manøvreringsplassen til lastebilene tar veldig mye plass utenfor lageret, som er stort og luftig med en innvendig fri høyde på ni meter. Stikkordene var at det måtte bli rasjonelt og brukervennlig, og det er det blitt. Det har vært et veldig fint samarbeid med både Ø2B og byggherren, og jeg vil si at det har vært et sjeldent positivt prosjekt, sier Glomsrød til Byggeindustrien.


Flere prosjekter