Miljørådgiver bygg

NIRAS er et internasjonalt rådgiverselskap med prosjekter innen bygg, infrastruktur, planlegging og mobilitet, miljø, vann, energi, digitalisering, næringsmidler, biovitenskap og utviklingsbistand. Våre 2500 spesialister løser kundenes utfordringer basert på verdiene – vi lytter, vi lærer, vi leverer. Vi mener samarbeid, kunnskapsdeling og kreativitet skaper størst verdi for kunden. Vi har kontorer i mer enn 30 land i Europa, Afrika, Asia og Australia og omsetter for rundt 2 milliarder kroner. Vi i NIRAS tror at mangfold gjør oss sterkere. Derfor jobber vi ut fra prinsippet om likeverd og med fokus på FNs bærekraftsmål. Vi verdsetter mangfold i alle former og oppfordrer samtlige kvalifiserte til å søke stillingen.

FirmaNIRAS Norge
FylkeTrøndelag, Rogaland, Oslo
StedOslo, Stavanger, Trondheim
Søknadsfrist01.01.2024

Vil du være med på utviklingen av bærekraftige byggeprosjekter?

Våre avdelinger innen miljø og prosjektering har mange spennende prosjekter på gang, og vi er på utkikk etter en kollega som kan ta rollen som miljørådgiver i våre prosjekter knyttet til bygg. Du vil inngå i tverrfaglige team hvor vi har stort fokus på samarbeid, og arbeidsmiljøet er åpent og uformelt.

Vi ønsker oss en miljørådgiver med stort fokus på å skape gode miljøresultater, god kompetanse på bygg, som er strukturert og liker å ta ansvar, og som kan fungere som disiplinleder for miljø i våre byggeprosjekter. Du brenner for å finne gode nye løsninger og kan jobbe godt både selvstendig og i team. Arbeidslokasjon vil være Oslo, Stavanger eller Trondheim.

Hvem er vi?

NIRAS er et skandinavisk rådgiverselskap, eid av våre medarbeidere og stiftelsen NIRAS Alectia, med totalt 2800 ansatte fordelt på 60 kontorer i 30 ulike land. I Norge er vi 80 medarbeidere fordelt på 4 kontorer. Du blir en del av NIRAS sin miljø- og bærekraftsavdeling i Norge med ca. 18 ansatte. Avdelingen inngår i, og samarbeider tett med, den globale forretningsenheten i NIRAS med over 300 kollegaer innenfor miljø.

Vår miljøavdeling har en voksende kundeportefølje innenfor både privat og offentlig sektor. Avdelingens kompetanse dekker de fleste områder innenfor miljø, og inkluderer ytre miljø, industrimiljø, klima/LCA, miljøledelse og avfall/sirkulærøkonomi.

Din nye hverdag vil by på:

 • Ivaretakelse av fagdisiplin RIM / miljøledelse / YM i bygge- og anleggsprosjekter
 • Utarbeide og følge opp miljøprogram og miljøoppfølgingsplaner
 • Utarbeide miljøstyringsdokumenter, konkurransegrunnlag og kravspesifikasjoner
 • Bidra i tilbudsarbeid
 • Prosjektledelse
 • Miljørisikoanalyser
 • Miljøsertifisering , BREEAM-AP og/eller revisor
 • Klimagassregnskap
 • Ombrukskartlegginger
 • Miljøkartlegginger

Vi søker deg som kan:

Du har en relevant bachelor- eller masterutdanning, og minimum 5 års arbeidserfaring etter studiene. Vi ser for oss at du har følgende bakgrunn:

 • Enten har du allerede lang erfaring som miljørådgiver; du har god kjennskap til myndighetskrav og miljøregelverk, og innehar ekspertise innenfor for eksempel forurenset grunn, biologi, miljøledelse, klimagassregnskap/livssyklusanalyser og/eller BREEAM for bygg.
 • Eller så har du lang erfaring fra byggsektoren som f.eks. arkitekt eller rådgivende ingeniør, og er interessert i en overgang som miljørådgiver.

Uavhengig av bakgrunn er det en stor fordel om du har erfaring av å jobbe i byggeprosjekter i alle faser, fra skisseprosjekt til gjennomføring, har jobbet på byggeplass og har erfaring med prosjektledelse. Om du også har jobbet med anleggsprosjekter og BREEAM Infrastructure, er det en bonus.

Du har gode samarbeidsevner, et godt humør og er opptatt av å produsere gode leveranser innen gitte frister og omfang. Du har gode fremstillingsevner på norsk skriftlig og muntlig.

Here we grow

Vil du være en del av en arbeidsplass hvor du vokser både personlig og faglig? En arbeidsplass hvor ferdighetene dine får utvikle seg i et sterkt faglig fellesskap, og hvor dine personlige preferanser og fremtidsdrømmer alltid blir tatt på alvor? I NIRAS jobber vi for å bringe godt forberedte personer inn i en mer bærekraftig fremtid. Derfor sørger vi for at våre ansatte vokser med oss. Dette gjør vi gjennom samarbeid, kunnskapsdeling og kreative løsninger – vil du vokse sammen med oss?

Ta kontakt og hør om dine muligheter

Vil du vite mer om stillingen, er du velkommen til å kontakte avdelingsleder Ida Johansen på telefon 932 04 733. Vi ser frem til å høre fra deg!

Søk stilling

Vis flere stillinger: