Illustrasjonsfoto: Maxbo

Miljødokumentasjon fikk Polygon til å velge Maxbo

­– Maxbo gjør oss i stand til å levere på de nye kravene som kom i år, sier Sindre Ulvestad i Polygon.

Regionleder Sindre Ulvestad i Polygon. Foto: Privat

Fra 1. januar i år gjelder et nytt krav fra Storebrand til selskapets partnere om bruk av miljøsertifiserte materialer når de utfører oppdrag i forbindelse med forsikringssaker. For skadesaneringsselskapet Polygon betyr det at de belønnes hvis andelen miljøsertifiserte materialer øker, skriver byggevarekjeden Maxbo i en pressemelding denne uken.

De nye kravene fra Storebrand gjorde at Polygon måtte finne en leverandør som kunne dokumentere at materialene var godkjente.

– Valget vårt falt på Maxbo. De er den første byggevareleverandøren som klarer å hente ut statistikken vi trenger for å dokumentere materialvalget og virkningen av arbeidet som gjøres, sier regionleder Sindre Ulvestad i Polygon.

Polygon er, ifølge pressemeldingen, Norges nest største skadesaneringsselskap, med tilstedeværelse på 60 steder rundt om i landet. Selskapet har mål om å være klimanøytrale i 2025.

Miljøsjef Heidi Lyngstad i Maxbo. Foto: Katrine Lunke/Apeland

– Her ser vi en oppdragsgiver og et utførende ledd som ønsker å utgjøre en forskjell. De har angrepet problemstillingen systematisk, og Maxbo har fulgt opp med transparens, kommenterer miljøsjef Heidi Lyngstad i Maxbo.