Midtveien 8

Peablogo

Peablogo

Vikenconsult

Vikenconsult

Con-Formlogo

Con-Formlogo

StrykenGudbrandsen

StrykenGudbrandsen

Bravidalogo

Bravidalogo

ØstfoldElektro

ØstfoldElektro

Stenseth

Stenseth

Byggmakkerlogo

Byggmakkerlogo

Fagprosjekt

Fagprosjekt

Lianlogo

Lianlogo

IngeniørfirmaetBig

IngeniørfirmaetBig

ASBetongpumping

ASBetongpumping

Geofundamentering

Geofundamentering

BorgRenhold

BorgRenhold

På Høyda i Moss har Peab AS bygget et boligkompleks med 140 leiligheter fordelt på fire blokker.

Fakta

Sted: Moss

Prosjekttype: Leiligheter

Byggherre: Peab Bolig Prosjekt

Totalentreprenør: Peab

Kontraktsum eks. mva.: 300 millioner kroner

BTA: 17.500 kvadratmeter

Arkitekt: Kleiva Arkitektur

Rådgivere: Bim koordinator: Kleiva Arkitektur l RIG: Multiconsult l RIB: Cowi l RIA, RIBr, RIEn: WSP l RIV: Viken Consult l RIE: Rådgiverhuset l Megler: Eiendomsmegler 1 Østfold

Underentreprenører og leverandører: Stikking/innmåling: Ingeniørfirmaet BIG l Grunnarbeider: Leif Grimsrud l Fundamentering: GEO Fundamentering & Bergboring l Rørlegger og ventilasjon: Bravida l Betongarbeider: Stenseth og RS l Elektro: Østfold Elektro l Heisanlegg: GM Heis l Byggekran: Kranor l Stillas: NSG l Kranføring: Kranfører l Kjerneboring: Betosag l Stålmontasje: Nils Løff l Trappemontasje prefab: T J Montasje l Rekkverk: Metallpartner l Tømrer utvendig: Kjell Mørk l Taktekking: Fagprosjekt l Fast innredning: iVerket l Blikkenslager: A Karlsen & Sønn l Brannsikring, montasje dører: Firesafe l Innvendige gipsarbeider: Vegg & Tak Assistanse l Mur og pussarbeider: AGS Bygg l Flisarbeider: Stryken og Gudbrandsen l Malerarbeider: Bohlin l Parkettarbeider: Norgesgulv l Gulvsparkling: Gulventreprenøren l Lås og beslag: Lexow Låsservice l Himlinger: Modulvegger Østfold l Bodvegger: Ingeniør Larsson l Aluminiumsdører: H-Fasader Glassteam l Byggvask: Borg Renhold l Balkonger/trapper: Con-Form Lunde l Armering: Celsa, Borg Armering l Betong: Norbetong Moss l Betongpumping: AS Betongpumping l Vinduer: Lian Vinduer l Røykluker: Velux Bramo l Innerdører: Swedoor l Ståldører: Daloc l Kameraovervåkning: Alarmlink l BIM-kiosk: Pro Consult l Byggevarer: Byggmakker CF Moss

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien.

Byggestart var i april 2019, og prosjektet ble ferdigstilt i desember i fjor. Byggherre er Peab Bolig Prosjekt AS.

– I utgangspunktet skulle prosjektet ha vært overlevert først våren 2022, men vi kom i mål cirka fire måneder tidligere. Vi har vært heldige som har vært forskånet fra smitte og nedstengning, og en god planleggingsprosess har sørget for kontinuerlig drift, sier prosjektleder i Peab AS, Øystein Kongsbakk, til Byggeindustrien.

Seksjonsvis overlevering

Blokkene er satt opp med plasstøpt bæresystem, prefab betongelementer og svalganger. Det er stålsøyler og klima-yttervegger i treverk. Noen av leilighetene har takterrasser, for øvrig er det utvendige balkonger.

Ifølge prosjektlederen har det vært greie grunnforhold å jobbe med, som forventet av geotekniker.

– Det som har vært utfordrende med prosjektet, er antallet leiligheter og seksjonsvis overlevering. Vi måtte ha fokus på innkjøringen til felles garasjeanlegg, som ligger i byggetrinn 2, og måtte ha en sikker adkomst for biltrafikk. Ellers har vi hatt et stort fokus på smittevern. Vi har hatt et par smittetilfeller, men disse medførte ingen konsekvenser for arbeidet på byggeplassen, sier Kongsbakk.

Midtveien 8 er formet som en hestesko rundt et stort og luftig fellesområde. Peab har etablert gangveier, lekeplass, lekeapparater og sittebenker på fellesområdet, som er belagt med ferdigplen.

Fjernvarme

Boligkomplekset er forsynt med fjernvarme. Det er vannbåren gulvvarme i alle rom, foruten baderommene som har varmekabler. Garasjeanlegget har p-plasser med opplegg for elbillader til samtlige leiligheter. Den høyeste blokken har åtte etasjer, den laveste har tre. De to andre blokkene har henholdsvis seks og fem etasjer.

– Det har vært et godt samarbeid mellom byggherre og entreprenør. Fokus har vært å ha en ryddig byggeplass, og en god serviceinnstilling overfor kunder og meglere når det gjelder visninger og befaringer. Jeg synes vi har fått til et flott prosjekt, sier Øystein Kongsbakk.

Byggherrens prosjektleder Terje Hjelset i Peab Eiendomsutvikling AS, som eier Peab Bolig Prosjekt AS, er også fornøyd med gjennomføringen av prosjektet.

– Ja, vi er veldig fornøyd med måten Peab har løst dette på. De fire blokkene ligger som en hestesko rundt et fellesområde i midten. Det er åpent og god avstand til gjenboere i de andre blokkene, og til omkringliggende bebyggelse. Vi er også veldig fornøyd med fasadeuttrykket og designen, sier Hjelset, og legger til at hele prosjektet har gått på skinner siden Peab Eiendomsutvikling kjøpte tomten i 2017, til de fikk rammetillatelsen året etter og frem til byggestart i april 2019.

– Jeg tror også at kjøperne setter stor pris på boligene. En kundetilfredshetsundersøkelse som Prognosesenteret har utført, viser at 78 prosent av kjøperne er veldig fornøyd. Dette er godt over gjennomsnittet i bransjestandarden, sier Terje Hjelset.