I Mestas nye sikkerhetsspill skal spillerne jobbe for å unngå en situasjon som fører til fem dødsfall. Foto: Mesta

Mesta gjennomfører sikkerhetsopplæring i spesialutviklet dataspill

Mer enn 1.600 Mesta-ansatte gjennomfører denne uken sikkerhetsopplæring i entreprenørselskapets sikkerhetsuke for 2020. Ett av verktøyene som da brukes, er et eget dataspill hvor oppgaven er å redde menneskeliv.

Det skriver Mesta i en pressemelding torsdag.

– De valgene vi tar hver dag kan utgjøre forskjellen mellom liv og død. Det handler om å ta grep hvis du oppdager mangler i sikkerhetsarbeidet, uansett hva slags rolle du har i selskapet, sier direktør for Organisasjon og bærekraft, Mai Oldgard.

Under Sikkerhetsuka gjennomfører alle de over 1.600 ansatte i Mesta sikkerhetsopplæring.

– I år handler Sikkerhetsuka om den jobben hver enkelt gjør for å forhindre ulykker. Det er en kamp som må utkjempes hver dag – for det skjer ikke av seg selv, sier Oldgard.

Sikkerhetsspillet er en del av årets opplæring, og er utviklet i samarbeid med selskapet Escape History. Spillet bygger på metodikken fra fysiske «Escape games», og spillerne må løse oppgaver knyttet til sikkerhet for å redde livet til fem kolleger.

– Mesta kom til oss med et mål om å skape en opplevelse som bidrar til bevisstgjøring og adferdsendring. De har gode sikkerhetsrutiner og en god HMS-kultur, så vår oppgave har vært å skape en historie og et rammeverk der man får brukt dette i praksis. Sammen har vi skapt en pedagogisk og interaktiv opplevelse som gjør nettopp det, sier Jens Petter Skaug, administrerende direktør i Escape History.

På grunn av pandemien er årets sikkerhetsuke i Mesta digital, med e-læring, direktesendinger på nett og ikke minst sikkerhetsspillet, som kan gjennomføres på mobil.

– Verden, Norge og Mesta er i en krevende situasjon, og det påvirker oss i arbeidshverdagen. Smitteverntiltakene gjør at vi alle må jobbe mer digitalt, og vi kan ikke reise rundt og følge opp HMS på den måten vi pleier. Det ligger et stort ansvar på ledere og hver enkelt ansatt. Derfor er Sikkerhetsuka viktigere enn noen gang, sier Oldgard.