Regionvegsjef Kjell Inge Davik i Statens vegvesen (til venstre) gratulerer regionsdirektør Vegard Ystenæs i Mesta med den nye driftskontrakten for Kongsberg. Foto: Kjell Wold / Statens vegvesen

Mesta fikk veidriftskontrakt i Kongsberg

Mesta fikk Statens vegvesens driftskontrakt for Kongsberg for neste periode gjeldende fra om med 1. september 2019.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding onsdag.

Onsdag ble kontrakten signert i Drammen mellom regionvegsjef Kjell Inge Davik i Statens vegvesen og regionsdirektør Vegard Ystenæs i Mesta.

Mesta har også inneværende kontrakt fram til høsten. Den nye kontrakten skiller seg ut fra de foregående ved at den nå gjelder for tre år på riksveier og fem år på fylkesveier.

Mesta vant den nye drifts- og vedlikeholdskontrakten for Kongsberg-området i konkurranse med to andre entreprenørfirmaer, heter det i pressemeldingen.

Kongsbergkontrakten omfatter Kongsberg og Øvre Eiker kommune, samt deler av Flesberg kommune i Numedal og deler av Nedre Eiker kommune.

Kontrakten omfatter i alt 398,9 kilometer med vei, hvorav 65 kilometer er riksvei og 302,5 kilometer er fylkesvei. I tillegg gjelder den 31 kilometer med gang- og sykkelveier på både riks- og fylkesveier, skriver Vegvesenet.