Gunnar Glavin Nybø, administrerende direktør i Bygg Reis Deg AS. Arkivfoto: Trond Joelson

Gunnar Glavin Nybø, administrerende direktør i Bygg Reis Deg AS. Arkivfoto: Trond Joelson

Messer skal behandles på lik linje med kjøpesenter - stor glede hos Bygg Reis Deg

Forrige fredag holdt regjeringen pressekonferanse om deres videre plan for gjenåpning av Norge. Der ble det blant annet orientert om at messer skal behandles på lik linje med kjøpesenter. Det var en nyhet som administrerende direktør Gunnar Glavin Nybø i Bygg Reis Deg satte stor pris på.

I over ett år har han gjennom sin rolle som leder av Bygg Reis Deg og gjennom verv som styreleder i Sponsor- og Eventforeningen og deltager i bransjegruppen for store innendørs arrangementer, jobbet for forutsigbare rammebetingelser for alle som jobber innen arrangement, messe- og eventbransjen.

– Det har vært mange vanskelige prosesser og mange ekstrarunder det siste året. Det faktum at mange har vært permittert og at vår virksomhet har vært ulovlig i over ett år har vært frustrerende, men vi har aldri mistet motet og valgt å fokusere på det vi kan gjøre noe med. Derfor var gleden ekstra stor sist fredag, når regjeringen kom med detaljert informasjon om hvordan man kan gjennomføre innendørs arrangementer i gjenåpningsplanens del 2,3 og 4. Videre at regjeringen nå ser på messer på lik linje med kjøpesenter, utdyper Nybø.

Først og fremst medfører dette at fra og med torsdag 27. mai er det igjen lov å arrangere messer og markeder innendørs i Norge.

– For oss som skal arrangere vår messe i oktober gir det oss en helt annen forutsigbarhet. Nå vet vi hva vi har å forholde oss til. Vi vet at vi kan arrangere under forholdsvis normale omstendigheter. Våre besøkende må ta de grunnleggende forholdsregler som gjelder på det aktuelle tidspunkt, men vi vet at situasjonen ikke vil være verre enn den oppleves på kjøpesenter per i dag. Dette gir oss ekstra energi og vi håper mange av våre eksisterende- og mulige utstillere nå får et ekstra spark til å komme i gang med sine forberedelser, sier Nybø.

I samarbeid med de øvrige aktørene i bransjegruppen for store innendørsarrangement har Bygg Reis Deg utarbeidet en veileder for trygge messer. Denne vil bli revidert sammen med kommuneoverlegen på Lillestrøm og Norges Varemesse.

Som følge av pandemien har Bygg Reis Deg opplevd redusert antall bestillinger fra utenlandske utstillere. Det innebærer at de har ledig kapasitet og plass til flere utstillere.

– Vi ønsker oss utstillere i alle kategorier. Våre besøkende er interessert i alle kategorier og vi ønsker alle som har noe nytt å fortelle til markedet velkommen som utstiller. Nyheter- og innovative løsninger er det våre besøkende er mest interessert i, men nå er det mange forbrukere som er i oppussingsmodus og mange profesjonelle som trenger å snakke med kundene sine igjen, legger han til.