Knut Efskin (Norion Næringsmegling), Joakim Grøtte, Lisa Johansen, Svein Erik Nordbotten, Espen Solli, Tor-Henning Aalmo (Danske Bank), Berit Rian (Næringsforeningen i Trondheimsregionen). Foto: E.C. Dahls Eiendom

Knut Efskin (Norion Næringsmegling), Joakim Grøtte, Lisa Johansen, Svein Erik Nordbotten, Espen Solli, Tor-Henning Aalmo (Danske Bank), Berit Rian (Næringsforeningen i Trondheimsregionen). Foto: E.C. Dahls Eiendom

Mercurgården i Trondheim mottok eiendomspris

Tre konkurrenter kjempet i år om Eiendomsprisen, som i år ble delt ut til et sentrumsprosjekt i Trondheim.

Onsdag 16.november ble Eiendomskonferansen avholdt på Britannia Hotel, en årlig konferanse som arrangeres av Danske Bank, Norion Næringsmegling og Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

Eiendomsprisen blir delt ut på dette arrangementet og i år var de nominerte Mercurgården (E.C. Dahls Eiendom AS), Falkenborgvegen 36 (Leangen Invest AS) og Trondheimsporten II (KML Næringseiendommer AS), og det var E.C. Dahls Eiendom som stakk av med prisen for Mercurgården.

Juryens begrunnelse:
«I 1997 kjøpte Trondheim Bygginvest eiendommen fra Telenor. Børssalen sto tom og Telenor brukte deler av bygget til kontorer. Eiendommen ble så ombygd til kjøpesenter og «Mercursenteret» åpnet dørene i 2000. I 2004 kjøpte E.C. Dahls Eiendom senteret og drev dette i noen år til de kom til en erkjennelse om at eiendommen trengte et annet innhold. Det startet med at de i 2013 utfordret Bergersen Arkitekter med å se på muligheten for en ombygging til et kontorbygg. Bakgrunnen for det var at kjøpesenteret hadde lav omsetning som ikke klarte å levere et bærekraftig resultat på driften. Eierne gikk så inn i en modningsprosess hvor flere konsepter ble vurdert. Rammetillatelse for ombygging til et kontorbygg med Bygulv ble gitt i 2018. I løpet av 2020 ble det inngått leieavtaler med Illums Bolighus, Okea og Viking Venture samt at leieavtaler med Tulla Fischer (nå Grafen), Mester Grønn og Monki ble forlenget. Consto som entreprenør ble engasjert til å gjennomføre en totalrehabilitering av bygget. Bare om få dager flytter Relog og E.C. Dahls Eiendom selv inn i 3. etasje og da er bygget 100 % utleid. Juryen har lagt vekt på de høye kvalitetene som lagt inn i bygget så vel innvendig som utvendig. Man har tatt vare på opprinnelig arkitektur, men samtidig omformet bygningsmassen til et moderne og funksjonelt kontorbygg med et såkalt bygulv, med noen få butikker og restaurant. Eieren har dessuten vektlagt bærekraftige løsninger når det gjelder energiløsninger og man har også en utstrakt gjenbruk av byggematerialer som gjør at bygget blir miljøsertifisert til BREEAM – NOR Excellent. Juryen vil berømme vinneren for å ha gjennomført nok et sentrumsprosjekt med høy kvalitet som beriker byen vår.»