Bjørn Tore Hagberg og Egil Kvingedal. Foto: SmartDok
Bjørn Tore Hagberg og Egil Kvingedal. Foto: SmartDok

MEF og SmartDok lanserer HMS/KS-system

MEF lanserer nå sammen med SmartDok det nye HMS/KS-systemet for medlemsbedriftene, SmartMEF.

Den nye løsningen ligger innbakt i SmartDok.

– I februar 2021 skrev MEF og SmartDok en avtale om å sammen lage et nytt HMS/KS-system for medlemsbedriftene. Halvannet år etter at signaturen ble satt på papiret er systemet klart for å lanseres ut til alle MEFs medlemmer, heter det i en melding fra partene.

28. september ble første versjon av produktet sluppet.

Daglig leder i SmartDok, Bjørn Tore Hagberg er glad for at løsningen endelig er på plass for MEFs medlemsbedrifter.

– Først og fremst er det godt at vi endelig kan lansere noe som gir verdi for kundene. Alt arbeidet som er gjort det siste halvannet året er jo bortkastet om det ikke bunner ut i noe som brukes, og så lenge det ikke er lansert blir det jo heller ikke brukt. Deretter blir det selvsagt spennende å se hvordan det blir tatt imot og faktisk fungerer for de som skal bruke dette, sier han i meldingen.

Også MEFs fagsjef for klima og miljø, Egil Kvingedal er fornøyd med at produktet er lansert.

– Det er gledelig over å endelig være i gang med å kunne tilby SmartMEF til medlemmene. Smartdok har gjennom det siste halvannet året jobbet hardt sammen med MEF for å komme dit vi er nå, sier Kvingedal.

SmartMEF er MEF sitt HMS/KS-system og er et system utviklet for MEF sine medlemsbedrifter og er et ledd i en felles satsing på kvalitetssikring og HMS. SmartMEF inneholder MEF-skjemamaler, MEF-dokumentmaler, bedriftstilpassede dokumenter fra KSMEF, SJA, RUH, bildedokumentasjon og dokumentsenter.

At SmartMEF er lansert betyr ikke på noen måter at produktet er ferdigutviklet.

– Nå skal vi først og fremst lansere det som er avtalt, så må vi nok gjøre små justeringer slik at dette går mest mulig knirkefritt. Etter hvert vil det nok dukke opp både forslag på forbedringer på det som er og ikke minst forslag nye ting som burde vært i løsningen. Da er det godt å samarbeide med MEF på å prioritere de viktigste tingene, sier Hagberg.