Slik blir Maxbo-huset Sørreisa. Illustrasjon: Maxbo
Slik blir Maxbo-huset Sørreisa. Illustrasjon: Maxbo

Maxbo satser på egne hus - lanserer ti modeller

På Bygg Reis Deg slipper Maxbo nyheten om at de neste år kommer de med egne husmodeller for proffsegmentet.

– Hyttene våre har vært en stor suksess, og solgt godt. Vi har truffet et behov i markedet, og mange byggmestre synes det er fornuftig å forholde seg til én part på både tegninger og byggevarer, sier Christoffer Aas Clementz, sjef for byggesystemer i Maxbo i en pressemelding.

Under Bygg Reis Deg relanserer de også hyttekonseptet, med ny hyttemodell og med samtlige hyttetyper digitalisert som BIMx-modeller.

Samtidig jobber Maxbo Proff de med å ferdigstille sitt eget konsept for hus. Til neste år vil ti forskjellige husmodeller være klare for salg til byggmester, entreprenør og utbygger. Alle hustypene til Maxbo kan leveres som elementer, precut eller bygges på stedet, opplyser byggevarehuset.

– Målet er å tilby en moderne katalog, men det er også funnet plass til en mer klassisk variant. Katalogen består av fem eneboliger og fem flermannsboliger, både to-, tre-, fire- og seksmannsboliger. Selve prosjekteringen gjøres av Maxbo Tekniske Tjenester, men byggmester og entreprenør vil i stor grad forholde seg til sin faste kundekontakt, forteller Clementz.

– Tanken med huskonseptet er å sette byggmester, entreprenør og utbygger i stand til å tilby sine kunder et ferdig konsept, der man kan kjøpe prosjekterte boliger til en god pris uten å måtte være medlem av en egen huskjede, legger han til i meldingen.

Hyttemodellene er tilgjengelig nå, mens hus fra Maxbo vil komme på markedet i begynnelsen av 2022.