Asle Randen i Backe Entreprenør (til venstre) og Erik Frellsen i Maxbo Proff har inngått en avtale som innebærer et tett samarbeid mellom de to selskapene. Foto: Katrine Lunke

Maxbo og Backe signerte avtale verdt over en halv milliard

Maxbo Proff har inngått en rammeavtale med Backe Entreprenør for levering av byggevarer de neste fire årene. Avtalen har en verdi på over 500 millioner.

Det skriver Maxbo Proff i en pressemelding tirsdag.

Avtalen varer til 2024 med en mulighet for forlengelse i ytterligere to år, og er basert på et årlig uttak på mellom 100 og 150 millioner kroner. Avtalen inkluderer blant annet at alle byggeplassene følges opp av et eget spesialist-team som skal sikre at prosjektene når målene som er satt, heter det i meldigen.

– Vi har laget et eget program som heter Forbedringsarbeidet, hvor det skal jobbes strukturert med definerte målsetninger innen blant annet bærekraft, HMS og prosjektplanlegging. Målet er større effektivitet og høyere kvalitet, sier Erik Frellsen, direktør for storkunder i Maxbo Proff.

Administrerende direktør Asle Randen i Backe Entreprenør forteller at han har stor tro på at avtalen vil ha mange positive effekter.
– Med en slik avtale vil vi øke forutsigbarheten i prosjektene våre gjennom mer effektive prosesser, kontinuerlig forbedring og sikre utvikling i samarbeidet vårt med en av våre store leverandører, sier Randen i pressemeldingen.

Maxbo har, ifølge meldingen, nylig fått på plass en ny logistikkplattform som skal legge til rette for flere logistikktjenester og større fleksibilitet i leveringstilbudet.

– Dette innebærer blant annet miljøvennlige transportalternativ, tredjepartslogistikk, byggeplasslogistikk og flere leveringsalternativer for byggeplassene. Eksempelvis kan byggeplassen redusere fraktprisen ved å planlegge bedre frem i tid. I tillegg sikrer avansert transportplanlegging bedre utnyttelse av bilparkens lastekapasitet, som er godt for kunden og miljøet, sier Erik Frellsen i Maxbo Proff.

– Det er viktig for oss å ha samarbeidspartnere som tar miljø og bærekraft på alvor. Vi skal utvikle oss videre og levere på miljøkriterier i alle prosjekter. Derfor ser vi frem til å ha Maxbo Proff som partner for å løfte miljøkompetanse og øke andelen bærekraftige produkter i prosjektene våre, kommenterer Asle Randen.