Martin Mæland. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Martin Mæland og Samhällsbyggnadsbolaget satser sammen i Kristiansand

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) og Martin Mæland innleder et JV-samarbeid og kjøper en eiendom i sentrale deler av Kristiansand fra SBB. Handelen gjennomføres i første kvartal 2019. Transaksjonen har en verdi på 200 millioner kroner. 

– Eiendommen i Tangen 52 har med sin attraktive beliggenhet like ved sjøen i sentrale Kristiansand et stort utviklingspotensial, heter det i en meling fra SSB. I dag er eiendommen utleid til NAV. Det omkringliggende området er i forvandling med nye boliger som allerede er innflyttet og andre prosjekter som er under utvikling.

Martin Mæland skal også som rådgiver bistå SBB i den videre utviklingen av eiendommen Kvartal 71 i Kristiansand, en eiendom som i dag leies ut til ulike myndigheter og som med sin sentrale beliggenhet har et stort utviklingspotensial, skriver SBB.

– Det er meget spennende å innlede et samarbeid med Martin Mæland, og dessuten få gjøre det i disse spennende prosjektene i Kristiansand. Martin har en unik erfaring og jeg ser frem mot det som jeg er overbevist om at vil bli et inspirerende samarbeid, sier Ilija Batljan, adm. dir. og gründer av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Martin Mæland har lang erfaring fra den nordiske byggenæringen, blant annet som sjef for OBOS i perioden 1983-2015. Han har også sittet i styret for Entra og er i dag styreleder i Veidekke.

– Eiendommene har en fantastisk beliggenhet og et meget stort potensial. Det skal bli interessant å samarbeide med et ekspansivt selskap som SSB, sier Martin Mæland i en kommentar.