Etter at åpningssalven ble avfyrt fikk æresgjestene tatt tunnelforskjæringen nærmere i ettersyn. Foto: Veidekke

Markerte oppstart av hovedarbeidene på Drammen-Kobbervikdalen

Torsdag 19. desember markerte Bane NOR oppstart av hovedarbeidene i InterCity-prosjektet Nytt dobbeltspor Drammen-Kobbervikdalen

Det skjedde med bulder og brak, da samferdselsminister Jon Georg Dale fyrte av en åpningssalve på anleggsområdet i Skoger.

- Dette er en merkedag, sa Jon Georg Dale i sin tale etter han hadde fyrt av den seremonielle salven, skriver Bane NOR på sine nettsider.
- Nå er vi i gang med en utbygging som gjør at vi får fraktet flere passasjerer på en effektiv og miljøvennlig måte, uttalte han.

Bane NOR skal bygge nytt dobbeltspor på Vestfoldbanen fra Drammen stasjon til Skoger, der det nye sporet kobler seg på eksisterende dobbeltspor. Prosjektet er en sentral del av arbeidet med å få på plass sammenhengende dobbeltspor mellom Oslo og Tønsberg i 2024. Dette skal legge til rette for flere avganger og kortere reisetid.

- Dette er historien om et samfunnsprosjekt som forstørrer bo- og arbeidsmarkedet i regionen. Vi frakter flere passasjerer på en effektiv og miljøvennlig måte, og styrker konkurransekraften til jernbanen. Det er dette vi snakker om når vi sier at vi bygger landet, sa samferdselsministeren.

Prosjektet Nytt dobbeltspor Drammen-Kobbervikdalen inkluderer en sju kilometer lang tunnel gjennom Strømsåsen, ombygging av Drammen stasjon og Gulskogen stasjon, samt dobbeltspor mellom de to stasjonene. Arrangementet markerte starten på hovedarbeidene, som skal utføres fra anlegg flere steder i Drammen.

- Dette er en stor dag for oss i prosjektet i Drammen, og for Bane NOR. Det har vært en lang prosess, med mye planlegging, så det føles godt å komme i gang med byggingen, sa prosjektsjef i Bane NOR, Hanne Stormo, da hun talte under arrangementet, ifølge Bane NORs nettsider.

Utbygginsdirektør i Bane NOR Stine Undrum og samferdselsminister Jon Georg Dale var begge fornøyd med at byggingen er i gang i Drammen. Foto: Tormod Ugelstad/Bane NOR