Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Mann siktet for å ha bedratt investorer for over 50 millioner

En mann fra Moss er siktet for investeringsbedragerier for over 50 millioner kroner mot nær 90 investorer.

Pengene skulle gått til eiendomsprosjekter på Østlandet, noe de i stor grad ikke har gjort, ifølge Økokrim.

Mannen er i slutten av 30-årene og er tidligere daglig leder, styreleder og eier av et eiendomsselskap.

Samboeren også pågrepet og siktet

Hans samboer er også pågrepet, siktet og avhørt i forbindelse med aksjonen, og det er blitt foretatt ransakinger flere steder, opplyser førstestatsadvokat Marianne Bender i en pressemelding.

Hun bemerker at bedragerne i slike saker ofte fremstår utad som svært profesjonelle med blant annet fine kontorer og mange ansatte.

– I dette tilfellet hadde siktede kontorer på Aker Brygge i Oslo og mange ansatte. Profesjonaliteten de fremstår med, fører til at investorene stoler på at pengene de låner ut, er en trygg investering, sier Bender, som er påtaleansvarlig i saken.

Vist seg å være lukrativ i Norge

I Økokrims trusselvurdering for 2020 pekes det på at bruk av eiendom til å utføre bedrageri har vist seg å være lukrativt i Norge.

Ifølge Finanstilsynets risiko- og sårbarhetsanalyse utgjorde investeringer i falske selskaper 92 millioner kroner i 2018.

– Det er viktig at det blir allmenn kjent at slike bedragerier er utbredt og at folk må være forsiktig med hvor de investerer sine oppsparte midler, sier førstestatsadvokat Marianne Bender.