En gravemaskin veltet over en person i Orkanger i Trøndelag fredag ettermiddag. Luftambulansen har fløyet den skadde personen til St. Olavs hospital. Krimteknikkere fra politiet er på plass. Foto: Joakim Halvorsen / NTB scanpixEn gravemaskin veltet over en person i Orkanger i Trøndelag fredag ettermiddag. Luftambulansen har fløyet den skadde personen til St. Olavs hospital. Foto: Joakim Halvorsen / NTB scanpixEn gravemaskin veltet over en person i Orkanger i Trøndelag fredag ettermiddag. Luftambulansen har fløyet den skadde personen til St. Olavs hospital. Foto: Joakim Halvorsen / NTB scanpix

Mann omkom i gravemaskinulykke i Orkanger

En 39 år gammel mann omkom etter at en gravemaskin veltet over ham i Orkanger i Trøndelag fredag ettermiddag.

– Personen ble erklært død på stedet av lege fra luftambulansen. Det er en 39 år gammel mann som er død, og han skal være fra området, sier operasjonsleder Wenche Johnsen til NTB.

Politiet i Trøndelag fikk melding om ulykken, som skjedde i et industriområde, klokken 17.15 fredag. Ambulansen ankom stedet kort tid etter ulykken, og det ble gitt hjerte- og lungeredning.

Mannen jobbet i et entreprenørselskap, og ifølge operasjonsleder Johnsen er det en arbeidsulykke.

– Det som har skjedd er at gravemaskinen skulle lastes over på en spesialhenger som frakter slike maskiner. Vedkommende satt inne i førerhytta, og av en grunn som vi ikke vet ennå, så veltet gravemaskinen i det den skulle lastes på. Personen ramlet ut av førerhytta og kom i klem mellom førerhytta og bommen på maskinen, sier operasjonsleder Wenche Johnsen.

Politiet har ingen mistanke om noe kriminelt, men vil etterforske ulykken ettersom den er alvorlig.

– Havarikommisjonen har rykket ut, det samme har kriminalteknisk i politiet. Ulykkesgruppa i Veitrafikksentralen er også på vei, opplyser operasjonslederen.