Mange trafikkulykker i snøværet

Politiet på Sør- og Østlandet melder om en rekke trafikkulykker natt til lørdag. Legger du ut på glatt føre med sommerdekk kan du miste førerkortet, advarer politiet.

Bilister som ikke har byttet til vinterdekk, blir anbefalt å la bilen stå. Politiet i Oslo beslagla to førerkort natt til lørdag fra bilister som kjørte med sommerdekk. Den ene kjørte på en midtdeler på Smestad, den andre ble stoppet med blankslitte sommerdekk i Trondheimsveien.

– Det blir en kvalifisert vurdering i hvert tilfelle avhengig av situasjonen, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand ved Politiet i Oslo til NTB. Han forteller om en forholdsvis rolig natt etter at trafikkens stilnet. Tidlig lørdag morgen er det bare et tynt snødekke i Oslo sentrum, mens det er mer snø i høyden.

– Heldigvis er lørdag morgen og ikke mandag morgen, så det er ikke helt krise, sier han.

Flere ulykker

Politiet i Buskerud melder om flere utforkjøringer i løpet av natten, men ingen personskader. Også i Asker og Bærum ble det meldt om flere ulykker, og en sjåfør på Blommenholm blir anmeldt for å ha kjørt på sommerdekk. Politiet på Romerike melder også om førerkortbeslag etter at en bilist kjørte i autovernet på E6 ved Djupdalen med sommerdekk på bilen.

I en ulykke ved Vennesla ble tre personer sendt til legevakt for behandling etter at en bil kjørte av veien og i et tre, opplyser politiet i Agder. Også her er biførerens førerkort beslaglagt.

– Man skal jo sko seg etter forholdene, sier operasjonsleder Audun Eide ved Agder politidistrikt til NTB.

Mer snø i vente

Enkelte steder i Agder-fylkene samt i Telemark ventet meteorologene opptil 80 centimeter snø i løpet av fredagskvelden og lørdagen, særlig litt inn i landet. Ifølge operasjonslederen i Agder-politiet regnet det fortsatt på kysten i Agder fredag natt, mens det lenger inn i landet snødde kraftig.

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel for åtte østlandsfylker på grunn av det ventede snøfallet.

Det vil komme mer snø lørdag, og til sammen kan det komme 20 centimeter i Østfold og opp mot 40 centimeter enkelte steder i Buskerud, Oslo, Akershus og Oppland. Det betyr at folk må belage seg på forsinkelser både i fly- og veitrafikken i helge.