Måløy-entreprenør etablerer seg i Ålesund

Måløy-bedriften UNU AS etablerte seg med ny avdeling i Ålesund 1. september i år.

– Satsingen i Ålesund er viktig for oss med tanke på å kunne ha et større geografisk nedslagsfelt. Vi jobber allerede på Sunnmøre og vi holder nå på med prosjektene Fiskå Skule i Vanylven og Berget Bru i Geiranger, men målet med denne satsningen er å få et sterkere fotfeste i denne regionen. I tillegg tilfører også Ålesund-avdelingen en solid kompetanse når vi nå har fått med avdelingsleder Jostein Sandøy på laget, sier daglig leder Rune Sætren i UNU AS i en pressemelding.

Sandøy, som opprinnelig kommer fra Måløy, startet karrieren sin som lærling i UNU AS før han flyttet til Ålesund og utdannet seg som byggingeniør. Som nyutdannet ingeniør begynte han som prosjektleder i Kristiseter AS/Veidekke Entreprenør AS, hvor han har jobbet de siste sju årene.

Målet for UNU Ålesund er å jobbe med små, mellomstore og etterhvert store prosjekt i Ålesund-regionen. UNU har gode relasjoner til markedet i Ålesund og daglig leder Sætren har sin bakgrunn fra Kristiseter AS/ Veidekke Entreprenør AS.

– Det er med både spenning og ydmykhet at jeg går fra en stor nasjonal aktør og over til en mindre aktør og skal starte en ny avdeling, sier den nye avdelingslederen i meldingen.

UNU AS ble etablert i 1987, og inngår i UNU Gruppen AS, som også består av UNU Eiendom AS og UNU Eiendomsutvikling AS. UNU AS har 40 ansatte, og omsatte i 2021 for cirka 80 millioner kroner.