MÅL OPP PLENEN PÅ NETT: Ved hjelp av lokasjon og kart direkte på pc og smarttelefon kan du måle opp hagen din. Dermed kan Google hjelpe deg med å finne ut hvor mye ferdigplen eller gjødsel du trenger. Den nye nettsiden tilpasser seg alle enheter automatisk. (Fotomontasje)

Måler opp plenen med Google

Lurer du på hvor mye ferdigplen du skal anlegge, eller hvor mye gjødsel du trenger? Nå kan du måle opp hagen ved hjelp av en ny nettbasert oppmålingstjeneste.

Oppmålingsfunksjon på www.ferdigplener.no er enkel i bruk. Hage.no har tatt en lyntest og fikk raskt svar på plenareal og hvor stor mengde ferdigplen i kvadratmeter som behøves dersom man vil legge plen på rull.

Ved å skrive inn din egen gateadresse (eller adressen til arealet du ønsker å måle) får du opp et bilde fra Google Maps. Ved å plassere «pinner» på kartet angis ønsket område, og du kan plassere så mange pinner som nødvendig.

Arealets form har ingen begrensninger. Pinnene kan justeres ved å dra dem til ønsket posisjon. Når oppmålingen er utført, overføres arealet dersom man ønsker å bestille direkte.

Ifølge Bærum Ferdigplen, som tlbyr tjenesten, kan oppmåling av areal by på utfordringer: Det kan være tidkrevende å regne ut og ikke minst vil det kreve at man har lange målebånd e.l tilgjengelig.

Løsningen tar i bruk Google sine kart, både satellitt og veikart. Om brukerens nettleser tillater det så vil nettsiden automatisk finne ut hvor brukeren befinner seg og vise lokasjonen. Brukeren kan også taste inn adresse og sin hagen på den måten.

- Hensikten med tjenesten er å gjøre det enklere for hageeiere å beregne riktig mengde plen og ikke mist det som trengs for å vedlikeholde det, plenprodusenten.