Statsbygg-sjef Harald Nikolaisen ønsket velkommen og justisminister Monica Mæland sto for den offisielle åpningen av Agder fengsel mandag ettermiddag. Foto: Statsbygg

Mæland åpnet Agder fengsel

Monica Mæland sto for den offisielle åpningen av Agder fengsel mandag ettermiddag.

Med en kapasitet på totalt 300 soningsplasser blir Agder fengsel det største på Sørlandet. Fengselet består av to avdelinger, én i Mandal og én i Froland.

Kriminalomsorgen overtok nøklene i april, og har begynt innflyttingen i Mandal. Innflyttingen i Froland starter over sommeren.

Administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg er fornøyd med at kostnadene ligger an til å ende godt under styringsrammene.

- Med høy kvalitet og fremdrift som planlagt er vi veldig fornøyd med dette prosjektet. Samarbeidet med både Kriminalomsorgen, departementet og entreprenørene har vært upåklagelig hele veien, sier Nikolaisen. til Statsbyggs nettsider.

Fengslene er bygget som energibesparende passivhus. Begge avdelingene er lagt innenfor perimetersikringer der sikkerhetsgjerder sikrer byggene og områdene.

I tillegg til boarealer inneholder de to avdelingene blant annet aktivitetsbygg med gymsal, bibliotek og butikk. Avdelingen i Froland vil tilby de innsatte kunstutdanning i et eget kunstakademi.

- Dette fengselet representerer en modernisering av norsk kriminalomsorg. Vi har fått et fengsel som er tilpasset fremtiden og fremtidens kriminalomsorg, sier direktør Lise Sannerud i Kriminalomsorgsdirektoratet til Statsbygg.