Tirsdag 9. januar 2018 var Miljøfyrtårn-leder Ann-Kristin Ytreberg på plass hos Løvaas Maskin for å dele ut blomster og prisen Årets Miljøfyrtårn 2017. Foto: Jørn Søderholm/ Anleggsmaskinen

Løvaas Maskin er Årets Miljøfyrtårn 2017

Fana-baserte Løvaas Maskin er kåret til Årets Miljøfyrtårn i 2017.

Det skriver stiftelsen Miljøfyrtårn i en pressemelding på sine nettsider.

Februar 2017 startet maskinentreprenør Løvaas Maskin i Fana prosessen med å sertifisere seg som Miljøfyrtårn.

– Vi bestemte oss for å ta et krafttak og løfte miljø frem i alle ledd i produksjonen. For en virksomhet som oss var Miljøfyrtårn-sertifisering en oppgave som ga mange utfordringer, men vi har trinn for trinn imøtekommet alle krav og gjennomført investeringer i nytt materiell, gjennomført flere kurs og opplæring av alle mann, revidert og innført nye rutiner, satt all avfallshåndtering i system, og ikke minst satt arbeidsmiljø i fokus for oss alle, sier Eirik Løvaas, daglig leder i Løvaas Maskin, i pressemeldingen.

Flere tiltak

Maskinentreprenøren har gjort flere tiltak for å oppnå Miljøfyrtårn-sertifiseringen:

  • Økt kildesortering på verksted og lager med over 40 prosent
  • Redusert omfanget og satt kjemikaliehåndtering i system
  • Fremforhandlet nye samarbeidsavtaler med flere leverandører
  • Ryddet og satt lager i system
  • Tilført de ansatte ny kompetanse på miljøarbeid samt drift og vedlikehold av maskiner og utstyr
  • Skaffet nytt vaskeanlegg for maskiner og kjøretøy som gir redusert energiforbruk, byttet til miljømerkede såpevarianter og redusert såpeforbruket med omtrent 70 prosent

– Løvaas Maskin AS går virkelig foran i bransjen og viser at det går an, og at det lønner seg å arbeide med miljø, uansett hvor store utfordringer man har. De har lagt ned en enorm innsats for å forbedre sine miljøprestasjoner. På tross av den store oppgaven de sto overfor, har de på kort tid klart å skape en langt bedre arbeidsplass og redusert sin miljøbelastning betydelig. På vegne av hele juryen gratulerer vi Løvaas Maskin som Årets Miljøfyrtårn 2017. De er til stor inspirasjon for alle norske virksomheter, uttaler daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg, i pressemeldingen.

– Militær presisjon

Sertifisør Henry Nilsen skryter også av vinneren.

– Virksomheten gjennomført et meget grundig forarbeid med eksemplarisk dokumentasjon, og viste svært god forståelse for lover og regler. Lagerplass i entreprenørvirksomheter kan ofte virke litt rotete, men her var alt i en meget god gjennomført orden. Etter vintersesongen var brøyte- og ryddingsmateriell oppstilt med militær presisjon, og de hadde et meget godt og oversiktlig system for returvarer av alle slag. Arild Sundal ble ansatt for å lede og ivareta miljøarbeidet i virksomheten, og det har de lykkes med på alle måter. For meg som sertifisør er det en glede å kunne gratulere Løvaas Maskin AS som Årets Miljøfyrtårn 2017, og ønske lykke til videre, sier han.