Ill. LNS

LNS sikret seg nytt prosjekt på Færøyene

Sammen med den færøyske entreprenøren Articon leverte LNS  anbud på veitunnelprosjektet Tunlar Norður um Fjall på Færøyene.

Jonas Tetlie. Foto: LNS

Torsdag var det anbudsåpning i forbindelse med prosjektet. Med laveste pris som kriterium valgte byggherren Landsverk, Articon og LNS sitt tilbud. Tilbudet er på cirka 370 milliner danske kroner, og dermed lavere enn det de to andre tilbyderne, NCC og J&K Petersen, har levert.

LNS skal drive og sikre to tunneler med en lengde på 1.843 og 2.200 meter. Articon står for vei i dagen samt etterarbeid i tunnelene. Oppstart er planlagt høsten 2021 og byggetiden beregnes til cirka 16 måneder.

Dette vil bli LNS’ fjerde prosjekt på Færøyene. Senest i 2020 fullførte LNS Hvalbiartunnelen, et prosjekt som også var i tett samarbeid med Articon.

- Vi ser frem til å gå i gang med et nytt, spennende prosjekt sammen med Articon. Det er ingen tvil om at LNS og våre ansatte trives på Færøyene og vi gleder oss til å returnere til øygruppa, forteller administrerende direktør i LNS, Jonas Tetlie, i en pressemelding.