Foto: LNS.

LNS signerte stor tunnelkontrakt med italiensk arbeidsfellesskap

Mandag signerte LNS kontrakt med det italienske arbeidsfellesskapet Salini Impregilo – Pizzarotti ANS (SAPINOR) på tunnelarbeidene mellom Nykirke og Barkåker.

SAPINOR har kontrakt med Bane Nor om bygging av totalt 13,6 kilometer dobbeltspor på Vestfoldbanen. LNS AS skal i underentreprise drive og sikre 3,8 kilometer tunnel hvorav to hovedtunneler for tog og tilhørende tverrslag og rømningstunneler. Kontrakten har en verdi på nærmere 500 millioner kroner, skriver LNS i en melding.

LNS har vært i området før og bygget jernbanetunneler, og her har vi trivdes godt. Vi er derfor både glade og stolte over at SAPINOR har gitt oss sin tillit og dermed muligheten til å komme tilbake og bidra med vårt, sier daglig leder i LNS, Bjørn Kielland.

Det er ikke hver dag vi sikrer oss så store kontrakter. Vi er veldig glade for at vi ble valgt av SAPINOR til å utføre tunnelene i dette prosjektet. Det er et krevende oppdrag, men vi har den nødvendige kompetansen og kapasiteten til å utføre dette, tilføyer konsernsjef Frode Nilsen.

Tunnelarbeidene vil pågå i perioden august 2020 til desember 2021, melder LNS.