LINK Arkitektur sertifisert som «BIM Rådgiver»

Etter hektiske kursdager i Oslo har LINK Arkitektur sertifisert seg til «BIM Basis» og «BIM Rådgiver.»

Gabrielle Bergh

– Dette er en stor milepæl for oss og vi ser det som en enorm fordel å kunne implementere en felles plattform for kjennskap og forståelse av åpenBIM. Både i vår egen virksomhet og ute hos våre oppdragsgivere, sier Gabrielle Bergh, BIM-manager i LINK arkitektur AS og nestleder for styret i buildingSMART Norge.

Kurset - som er bygd opp internt - hadde knyttet til seg en rekke eksterne foredragsholdere fra andre deler av en mangeslungen byggenæring.

– Blant andre bidro programvareleverandøren Rendra, byggherre Statsbygg, entreprenør Skanska og rådgiver Multiconsult til innholdsrike dager med mye spennende BIM-påfyll til de tolv entusiastiske og aktive deltagere fra arkitektkontorets «Team Oslo» og «Team Fredrikstad.» Kursdeltagerne fikk en grundig innføring i de respektive modulene i buildingSMART Norges omfattende læreplan, i tillegg fikk deltagerne også brynt seg på ervervet kunnskap gjennom praktisk problemløsning i relevante prosjekter, med mulighet for å lufte egne erfaringer og problemstillinger, heter det i en melding fra selskapet.

– Vi ser nytte av - og ikke minst mulighet til - å få dette implementert i våre prosjekter etter behov. Vi har etter dette en enda mer oppegående kompetanse for å kunne gi råd til våre kunder, sier Bergh, som forsikrer oss om at diplomene vil bli brukt aktivt.