Adminstrerende direktør Jostein Stormo i UCO (t.v) og daglig leder Lars Brede Aandstad i Moelven Byggmodul, foran milepæl-modulen.Onsdag rullet modul nummer 90.000 ut av Moelven Byggmoduls fabrikk.Ledelsen i Moelven Byggmodul og UCO var på plass da modul nummer 90.000 rullet ut av fabrikken. Lengst til høyre står produksjonsarbeider Per Cocozza, som har jobbet i Moelven-konsernet i 50 år.Maskinsjef Lars Nyløkken i UCO (t.v) og daglig leder Lars Brede Aandstad i Moelven Byggmodul.

Leverte Moelven-modul nummer 90.000 til UCO

Onsdag kunne Moelven Byggmodul feire en ny milepæl i selskapets historie

Siden den nåværende fabrikken til Moelven Byggmodul AS ble bygget i 1975, har selskapet produsert og levert 90.000 moduler i tre til bygg- og anlegg og til skole- og barnehagebygg. Det er utleieselskapet UCO, en av Moelven Byggmoduls største og viktigste kunder gjennom en årrekke, som kjøpte milepæl-modulen og som var til stede da den ble kjørt ut av fabrikken.

– At vi nå har produsert og levert 90.000 moduler, forteller at vi vi er et selskap med lang erfaring og vi har dyktige ansatte med mye kunnskap og kompetanse, sier daglig leder Lars Brede Aandstad i Moelven Byggmodul til Byggeindustrien.

Har tidoblet produksjonen siden starten

Da fabrikken på Moelv åpnet i 1975 produserte Moelven Byggmodul rundt 200 moduler i året, som i stor grad gikk til bygg- og anlegg. Nå holder selskapet en produksjonstakt på 2000-2500 moduler i året.

– I 2019 fordeler modulene seg omtrent 50/50 mellom bygg og anlegg og midlertidige skole- og barnehagebygg, men denne fordelingen varierer noe fra år til år, forteller Aandstad.

Godt samarbeid

Administrerende direktør Jostein Stormo i UCO, var på plass da Moelven Byggmodul rullet ut modul nummer 90.000 fra fabrikken. Han beskriver samarbeidet de har med den tradisjonsrike modulprodusenten som meget godt.

– Moelven Byggmodul er lydhøre i forhold til våre forventninger, de leverer veldig bra kvalitet og ikke minst leverer de på tid. Vi har samarbeidet godt over veldig mange år, og vi ønsker å være en kunde som kan bidra til å utvikle modulene også fremover, sier Stormo.

Øker utskiftingstakten

Med nesten 6000 moduler i rotasjon er UCO blant de aller største på utleie av moduler i Norge. Ifølge Stormo er etterspørselen stor og flere og flere kunder setter krav til moduler som tilfredsstiller gjeldene tekniske krav.

– Vi har en kontinuerlig utskifting av våre moduler og kommer til å øke utskiftingstakten fremover slik at en større andel av modulene tilfredsstiller gjeldene tekniske krav. Da er vi avhengig av en leverandør som kan levere i den hastigheten vi ønsker, sier Stormo.

Innovasjon

Under besøket hos Moelven Byggmodul trakk UCO-sjefen frem viktigheten av at modulprodusenten fortsetter å ha fokus på utvikling og innovasjon. Lars Brede Aandstad i Moelven Byggmodul sier det har skjedd ekstremt mye med modulene siden oppstarten i 1975, og han tror det kommer til å skje veldig mye på utviklingsfronten også i årene som kommer.

– Det er helt klart en endring i samfunnet med litt annet fokus enn tidligere. Det er en ny generasjon som kommer inn og det er et annet fokus på for eksempel teknologi, miljø og energi. Dette vil gjøre noe med hvordan vi produserer våre produkter, og jeg mener vi har et bra utgangspunkt med våre moduler i tre, fastslår Aandstad.

Har vært med i 50 år

En som i aller høyeste grad har fått med seg utviklingen i Moelven Byggmodul er produksjonsarbeider Per Cocozza, som har jobbet i Moelven-konsernet i 50 år.

- Det er fantastisk å tenke på at vi har produsert så mange moduler her på fabrikken, over så lang tid. Å levere modul nummer 90 000 er stort, sier Cocozza.

Som ansatt i Moelven i 50 år, har Cocozza vært med på litt av en reise.

- Det har vært en fin tid, hvor jeg har fått oppleve mye. Jeg har alltid vært stolt av arbeidsplassen min og det vi produserer, sier han.