Foto: Tomas Moss, icu.no

Lemminkäinen skal asfaltere Sola lufthavn

Lemminkäinen er tildelt kontrakten for reasfaltering av øst-vestrullebanen på Sola lufthavn. I kontrakten inngår også noe av takseområdet. Det er Stangeland Maskin som er entreprenør for oppdraget.

- Det er svært gledelig at vi har vunnet kampen om denne avtalen. Om lag 30 personer fra oss vil være involvert i arbeidet som starter opp etter påske, sier Åsbjørn Skrettingland, direktør for kunde og salg i Lemminkäinen i en pressemelding.

Flyplasseksperten
Lemminkäinen gjorde samme jobb på nord-sørrullebanen i 2014, og opplevde godt samarbeid den gang. Nylig ble det også annonsert at selskapet vant konkurransen om å asfaltere Torp Sandefjord lufthavn, en jobb som også skal utføres i 2017.

- Asfaltering av flyplasser er noe av det mest krevende vi driver med i vår bransje. Kvalitetskravene er ekstra høye. Det gjør oss ekstra skjerpet når vi får slike utfordringer, og vi ser selvsagt på det som en stor annerkjennelse av den kvaliteten vi leverer, sier Skrettingland.

Høyt tempo
Reasfalteringen av øst-vestrullebanen på Sola settes i gang etter påske, og skal være ferdig til 1. juni. I denne perioden vil inntil tre utleggerlag fra Lemminkäinen være i sving, i tillegg til folk på asfaltverk, transport, prosjektledelse og kvalitetssikring.

- Det skal jobbes hardt når 25 000 tonn asfalt skal legges i løpet av en drøy måned. Vi regner med at vi i perioder skal jobbe døgnet rundt for å komme i mål. Nå gleder vi oss bare til å komme i gang, avslutter Skrettingland.