- Det er viktig med trivsel på badet – og i badekaret, sier Yngve Pettersen og Anita Sagen i Laufen Norge AS. Til høyre assisterende daglig leder i Laufen Norge AS, Christian Schäfer.

Laufen vil bli markedsledende på bad

- Vi har potensial til å bli markedsledende på baderomsutstyr i Norge, sier Yngve Pettersen i Laufen Norge AS.

Sammen med Christian Schäfer fra hovedkontoret i Sveits, og markedsansvarlig Anita Sagen, har han ansvaret for Laufens virksomhet i Norge.

­- Laufen Norge ble registrert i juni i fjor, men VVS Markekting har det norske agenturet før de kjøpte oss i fjor, sier Pettersen til Byggeindustrien.

Alt til baderom

Selskapets navn er identisk med navnet på den sveitsiske byen Laufen, som ligger i nærheten av Basel. I Norge har Laufen kontorer i Drammen med 20 ansatte.

- Laufen produserer alt innen baderomsutstyr – armatur, badekar, møbler og dusjløsninger. Vi har produkter i alle prisklasser, og om fem til ti år har vi som mål å bli en av de markedsledende i dette segmentet, sier Pettersen.

Skandinavisk serie

Det sveitsiske selskapet har nylig utviklet to porselen – og møbelserier for det skandinaviske markedet.

- Dette har vi gjort fordi det er viktig å tilpasse seg lokalt til de markedene vi opererer i. I Norge setter kunden eksempelvis stor pris på rikelig lagringsplass på et bad. Det er viktig for oss å tilpasse oss kundenes behov, sier Pettersen.

Laufen har foruten fabrikken i Sveits, også produksjon i Østerrike og i Tsjekkia.