Lars Erik Holmen er nylig ansatt som daglig leder i Soleie. Foto: Eivind Røhne

Lars Erik Holmen er nylig ansatt som daglig leder i Soleie. Foto: Eivind Røhne

Lars Erik Holmen ny daglig leder i Soleie

Lars Erik Holmen er nylig ansatt som daglig leder i Soleie. Nå vil han ta selskapet videre i ambisjonen om å gjøre det enklere for leietakere og byggeiere å få solstrøm fra store tak.

Lars Erik Holmen (43) kommer fra stilling som COO i Solcellespesialisten. Størsteparten av sin fartstid har han fra Nessco-gruppen og senere som COO i det Ferd-eide selskapet Servi Group. Nå går han inn i Soleie som spesialiserer seg på finansiering og utleie av solcelleanlegg til større bygg.

– Jeg gleder meg til å ta Soleie videre. Med solide eiere i ryggen har vi mulighet til å ta økonomisk og teknologisk risiko og se på investeringene til selskapet i et mer langsiktig perspektiv. Dette er et godt utgangspunkt for å oppnå vår ambisjon, som er å være en betydelig bidragsyter til et skifte mot mer bærekraftige løsninger i det norske markedet, sier Lars Erik Holmen i en pressemelding.

Det første prosjektet til Soleie er på LEMANs varehus i Vestby. Etter avtalen ble signert i juni er første byggetrinn av solcelleanlegget nå klart. Anlegget på 8.000 kvadratmeter står på taket av varehuset og vil bli et av Norges største når siste byggetrinn er gjennomført. Anlegget vil produsere 1 160 000 KWh, som skal dekke cirka 60 prosent av byggets energibehov.

– Kortreist solkraft har enormt mye potensiale og som prosjektet hos LEMAN viser, er veien fra beslutning er tatt til man kan utnytte egenprodusert fornybar energi kort. Dette prosjektet er et godt eksempel på hvordan Soleie realisere bærekraftstiltak sammen med leietaker og byggeier, mener Holmen.

Soleie er eid av Akershus Energi og Østfold Energi. Ifølge Martin Vatne, styreleder i Soleie, har man så vidt sett begynnelsen på en solcellerevolusjon på norske bygg.

– Med Lars Erik får vi en ressurs av et helt eget kaliber om bord. Med han i front er vi sikre på at Soleie vil fylle et økende behov i markedet. Ved å gjøre det enkelt å få egen solstrøm for store næringsbygg bidrar Soleie til mer bærekraft i våre regioner. Med Akershus Energi og Østfold Energi som langsiktige eiere, står vi stødig gjennom hele livsløpet til solcelleanlegget, slik kan vi sikre virkelig bærekraft og ikke bare kortsiktig profitt, sier Vatne i meldingen.