Foto: Festool.

Lanserer bærbar stikkontakt til verktøy

Motek lanserer SYS-PowerStation fra Festool. Det er en kompakt og bærbar løsning som gjør at man er uavhengig av strømkilder på byggeplassen.

Det opplyser Motek i en pressemelding.

Den kompakte og mobile løsningen lagrer 1500 wattimer energi, slik at man kan være helt uavhengig av klassiske strømkilder som stikkontakter, generatorer eller distribusjonskort, opplyser Motek.

Med 3.680 watt permanent effekt og opptil 11.000 watt kortvarig effekt, gir SYS-PowerStation ifølge Motek nok energi til å drive alle strømdrevne verktøy, inklusive støvsugere, store sager og borhammere. Den fungerer under høye belastninger uten spenningssvingninger eller fall, og den kan også kan brukes til å betjene elektronisk sensitive maskiner, som bærbare datamaskiner, TV-apparater eller stereoanlegg, skriver Motek i meldingen.

Ifølge Motek kan alle 230 V-maskiner brukes med SYS-PowerStation. Det er imidlertid et unntak. PowerStation har ikke jordingsanlegg. Maskiner som bruker jordforbindelsen som referansepotensial for tilleggsfunksjoner kan derfor ikke brukes.

SYS-PowerStation kommer i salg i midten av 2021.