Produktsjef gravemaskiner, Frode Andersen i Volvo Maskin Norge AS, kan glede seg over en solid ordrereserve.

Langt over budsjett for Volvo

Volvo Maskin Norge AS har en ordrereserve på hjulgravere og hjullastere som langt høyere enn på samme tid i fjor.

– Vi fikk inn ordre nummer 100 på hjulgravere i forrige uke, og har hittil i år solgt 70 flere hjullastere enn på samme tid i fjor, sier produktsjef Frode Andersen i Volvo Maskin Norge AS til Byggeindustrien.

Han forteller at totalmarkedet for gravemaskiner har hatt en generell nedgang i Norge det siste året, men at det for Volvos del har gått oppover.

– Sånn sett er det ekstra gledelig for oss, sier han.

Lavere dieselforbruk

En av årsakene til de høye salgstallene, forklarer Andersen med at den nye E-serien selger veldig godt – både belte- og hjulgravere.

– Dette skyldes ikke minst at dieselforbruket har gått ned på de nye maskinene. I tillegg har den nye E-serien et svært bra førermiljø som gir en god arbeidsplass, og servicenettverket vårt som vi bruker mye penger på å bygge ut. Dessuten er fokuset på sikkerhet høyt hos Volvo, sier produktsjefen.

260 graders utsikt

Han fremhever også utsikten fra hytta på hjulgraveren EW160E.

– Den er på hele 260 grader, noe som betyr mye både under kjøring, men også under selve arbeidet. EW160E er volummodellen vår i hjulgraversegmentet, og 80 prosent av hjulgraversalget vårt er denne maskinen.

Norges-premiere

I september har Volvo Norges-premiere på beltegraveren ECR145E på Dyrskun i Telemark.

– De største nyhetene på denne maskinen, er at den får den originale Volvo-hytta. Det betyr større inngangsdør og bedre benplass. Videre har den samme interiør og utstyrsnivå som de andre E-modellene, sier Andersen.