Direktør Eli Grimsby (t.h.) fra KID signerte i dag kontrakt med Håkon Elvevoll, daglig leder i S-Bygg. Kontrakten er en totalentreprise på Lambertseter flerbrukshall. Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Lambertseter flerbrukshall blir Norges første fossilfrie anleggsplass

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF (KID) signerte torsdag 30. juni kontrakt med S-Bygg AS om en totalentreprise for Lambertseter flerbrukshall.

Når byggearbeidene starter opp i august, vil dette være landets første fossilfrie anleggsplass. Entreprenøren må legge seg i selen for å bruke anleggsmaskiner som er elektriske eller går på biodiesel.

Oslo har høye miljøambisjoner
– Vårt mål er å få til et taktskifte og øke tempoet i Oslo kommunes byggeprosjekter på kultur- og idrettsområdet. Samtidig har vi høye miljøambisjoner, og jobber for å bidra til at Oslo kommune skal nå målet sitt om å redusere klimagassutslippene med 50 prosent innen 2020, sier direktør Eli Grimsby i KID i en pressemelding.

God respons i markedet
Grimsby er svært fornøyd over responsen fra en bransje som ble utfordret mer enn vanlig da foretaket la inn konkrete krav i anbudskonkurransen om fossilfri anleggsdrift.

– Vi fikk inn 8 kvalifiserte tilbud. Det er veldig bra. Nå gleder vi oss til å starte opp til høsten og samarbeide med S-Bygg om å finne gode løsninger for å gjøre Lambertseter til den første fornybare anleggsplassen i landet, sier hun.

– Vi synes det er svært spennende å få ta del i utviklingen. Det er klart det er utfordrende, men hvis vi ikke lar oss utfordre kommer vi ingen vei. Vi skal komme opp med de beste løsningene som markedet kan levere, sier daglig leder Håkon Elvevoll i S-Bygg, som er systemsertifisert etter ISO 14001 (ytre miljø).

Flerbrukshall for håndball og bryting
Lambertseter flerbrukshall blir en flerbrukshall på rundt 3 500 kvm tilrettelagt for håndball og bryting. På dagtid skal hallen brukes til kroppsøving for elever ved Lambertseter videregående skole. Anlegget vil ha tribuneplasser til rundt 200 personer og skal i tillegg inneholde trim- og styrkerom, klubbrom, kjøkken og materiallager.
Hallen skal bygges som passivhus.