Lærlingen Petter Steen vant tur med Pon Equipment til Caterpillar Visitor & Training Center (VTS) i Leicester, England.

Lærling vant tur til Cat-fabrikk

Under årets Nord Norsk Bygg- og Anleggsmesse kjørte Pon Equipment lærlingekonkurranse hvor vinneren vant fabrikkbesøk til Caterpillar Visitor & Training Center (VTS) i Leicester, England.

Den heldige vinneren av turen var Petter Steen (19) som bor i Harstad. Han tok fagprøven i august, og fikk etter endt lærlingtid jobb hos Harstad Maskin hvor han til vanlig kjører en 15 tonns gravemaskin.

Petter var på tur i november sammen med 25 Pon kunder. På Caterpillar VTS var det guidet tur inne på Caterpillarfabrikken. Det var også produktopplæring og prøvekjøring av flere gravemaskiner, hjullastere, telehandlere og kompaktlastere, skriver Pon Equipment i en pressemelding.

– På fabrikken lager de flere av kompaktmaskinene til Cat, blant annet hjullaster 906-918M som er maskiner vi selger mye av i Norge. Dette er maskiner fra 5,7 til 10 tonn» forklarer Stian Zachariassen, produktsjef for alle kompaktmaskiner i Pon Equipment.

– Det var kompisen min som meldte meg på konkurransen, så jeg ble ganske overrasket da jeg vant, forteller Petter Steen.

Han var ifølge Pon Equipment fornøyd med fabrikkbesøket, og synes det var interessant å se hvilke nyheter som kommer fra Cat. Han synes også det var interessant å se på hvor mye forskjellig tilleggsutstyr man kan få til anleggsmaskinene, og da spesielt det utstyret som vi ikke ser så mye til i Norge.

– Den kuleste maskinen som ble vist frem var Cat traktorgraveren. Dette er fordi det er en maskin vi ikke har så mange av i Norge, forteller en fornøyd fabrikkbesøk-vinner.