Ladebyhagen bt 3

Oddvar Reiten fra OBOS (t.v.) og Glenn Jacobsen fra Skanska.

Det store boligprosjektet Ladebyhagen i Trondheim, som til slutt skal gi omkring 600 leiligheter plassert i et attraktivt område, vokser videre, og nå er byggetrinn 3 med 54 leiligheter ferdig innflyttet.

Fakta

Sted: Trondheim

Prosjekttype: Bolig

Bruttoareal: 5.150 kvadratmeter

Byggherre: OBOS Nye Hjem

Totalentreprenør: Skanska Norge

Prosjektkostnad: 92,1 millioner kroner eks. mva.

Arkitekt: Voll Arkitekter

Landskapsarkitekt: TAG Arkitekter

Rådgivere: RIB: Dr. Ing. Aas-Jakobsen Trondheim l RIG, RIG: Multiconsult l RIA: Sweco Norge l RIVA: Asplan Viak l RIBr: Rambøll

Underentreprenører og leverandører: Stikking/Oppmåling: Skanska Survey l Gravearbeider og utomhus: Anleggsmaskiner l Rørlegger: Rørfunn l Prefab: Contiga l Ventilasjon: GK Inneklima l Elektro: Vintervoll l Heis: KONE l Baderomskabiner: Parmarine l Kjøkken: HTH Trondheim l Parkett: Bo Andren l Mur og flis: Bugge l Maler: Malerfirma Edvardsson l Lås og beslag: Abra Beslag l Blikkenslager: Dahle Blikk l Taktekker: Mestertak Entreprenør l Blåseisolering: Isoteks Miljø l Gulvavretting: RS Gulv l Kjerneboring: Skaget Betongsaging l Glass- og aluminiumsarbeid: Glassbygg l Systemhimling: Modulvegger l Sykkelstativ: Haniss l Skilt og merking: Plenum l Brannisolering og branntetting: RH Prosjekt l Stillas: Aluhak l Brakkerigg og leieutstyr: UCO l Boder: Rosings Industrier l Fasadeplater: Cembrit

Det betyr at omkring 260 av boligene nå er solgt og innflyttet, noe både Oddvar Reiten fra OBOS og Glenn Jacobsen fra totalentreprenør Skanska er godt fornøyde med.

Med dette byggetrinnet er hele den sørlige delen av det store prosjektet ferdig. Skanska har stått for byggetrinnene 2 og 3, men Jacobsen forteller at de også skal være med videre i flere byggetrinn. Byggetrinn 4 er under bygging. Byggetrinn 5 har nettopp startet salget, mens prosjektering av byggetrinn 6 har startet. For byggetrinn 4 var hele 65 prosent av leilighetene solgt ved slutten av 2019, og Reiten regner med at det hele vil være sluttsolgt i god tid før overlevering.

Blokk i fem etasjer

Byggetrinn 3 omfatter en blokk i fem etasjer, salget gikk jevnt gjennom hele prosjektperioden og var fullført i god tid før ferdigstillelse. Imidlertid valgte man å holde tilbake en av leilighetene, som brukes som visningsleilighet også for resten av prosjektet.

Bygningsteknisk er trinnene 2 og 3 ganske like. Glenn Jacobsen forteller at det er plasstøpt fundament og plate på mark, mens vegger i kjelleren også er plasstøpt. Fra 1. etasje og opp har man brukt prefab konstruksjoner i betong og stål, også dette er identisk med det forrige byggetrinnet.

Det er plassbygde yttervegger, med fasade i lys tegl og Cembritplater som i trinn 2.

Det som er nytt er imidlertid at det er brukt en del trekledning som skiller seg fra de øvrige byggene, samtidig som fargen på Cembritplatenen er endret og får en mer rødlig nyanse, mot mer grønnlige på byggetrinn 2.

Det nye byggetrinnet har ikke fått noen egen parkeringskjeller, men deler den med byggetrinn 2. Den er på 4.000 kvadratmeter og er knyttet til bygget med en kulvert, som gjør at man kan gå tørrskodd fra parkeringskjelleren og frem til oppgang og heis.

Det er brukt baderomskabiner med samme leverandør som tidligere, og det er veldig mange av leverandørene fra byggetrinn 2 som er med videre.

– Mange fordeler

– I det hele gir det en rekke fordeler at vi kan bruke de tidligere leverandørene og samarbeidspartnerne, blant annet ved at man tar med seg de gode erfaringene fra tidligere. Det har vært en godt samkjørt produksjon i alle ledd, og hele prosjektet har gått meget bra, sier Jacobsen.

Reiten sier at også OBOS er veldig fornøyd.

– Dette er også noe av det som ligger bak at Skanska har fått jobben for de kommende byggetrinnene. Vi gir dem tillit siden de har vist seg tilliten verdig, og vi ønsker å fortsette det gode samarbeidet vi har hatt. Det gir mer forutsigbarhet når vi har en leverandør som vet hva vi legger vekt på, og som klarer å løse oppgavene slik vi ønsker, sier han.

Mens Jacobsen sier at for Skanska har det vært et behagelig samarbeid med OBOS.

– Vi begynner å kjenne hverandre, og vi vet hvilke forventninger og krav OBOS har, sier han.

Leilighetene

For øvrig har alle leilighetene egen balkong, takterrasse eller markterrasse. I hele prosjektet er det anlagt et skjermet grøntområde, med trær og busker, plen, benker og gangveier. Det er dessuten anlagt en egen lekeplass med klatrestativ, husker og sandkasse.

Leilighetene leveres med kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer. Oppholdsrommene har parkett og en takhøyde på cirka 2,6 meter. Oppvarmingen skjer ved hjelp av fjernvarme som gulvvarme.

Attraktivt område

Områdene Lade og nærliggende Lilleby var tidligere et noe slitt industriområde, men er nå godt i gang med å forvandles til et attraktivt og vitalt boligområde, så å si en ny bydel i Trondheim.

Store friområder og idrettsanlegg ligger tett ved, og den populære ladestien og også Ringve museum med sine tilbud er innenfor gangavstand. Videre er det er vokst frem en rekke større kjøpesentre og spisesteder i nabolaget, med det store City Lade som nærmeste nabo. Det er også gode kommunikasjoner og kollektivtilbud, blant annet med dekning fra det nye metrobuss-systemet i byen. OBOS har også etablert et tilbud med el-sykler som står til disposisjon for beboerne i Ladebyhagen, noe som har vist seg å være populært.