Kvarteret, kvartal 1

Veidekkelogo

Veidekkelogo

Arcasaarkitekter

Arcasaarkitekter

Afrylogo

Afrylogo

Nortekk

Nortekk

Sagstuenlogo

Sagstuenlogo

Ubab

Ubab

Ramirentlogo

Ramirentlogo

HTHlogo

HTHlogo

Betongprodukter

Betongprodukter

I oktober 2020 startet Veidekke Entreprenør å bygge kvartal 1 av boligkomplekset Kvarteret på Lillestrøm.

Fakta

Sted: Lillestrøm

Prosjekttype: Boliger

Byggherre: Nesgata 19 Utvikling (OBOS Nye HJem)

Totalentreprise: Veidekke Entreprenør

Kontraktsum eks. mva.: 425 millioner kroner

BTA eks. parkeringskjeller: 16.857 kvadratmeter

Arkitekt: Arcasa Arkitekter

Landskapsarkitekt: Link Landskap

Rådgivere: RIB: AFRY l RIA: Brekke & Strand l RIE: Bjørn Jørgensen l RIV vent: Structor Fredrikstad l RIV rør, RIBr, RIBfy, RIG, RIM, RI Dagslys og solskjerming: Multiconsult l RIVA: Sweco

Underentreprenører og leverandører: Rørlegger: Bravida l Ventilasjon: Hamstad l Elektro: Centrum Elektriske l Heis: Otis l Kjøkken: HTH l Plattendekker: Betongprodukter l Spunt og pel: Geo Fundamentering og Bergboring l Riving: Øst-Riv l Glass/alu: Sagstuen l Taktekking og membran: Nortekk l Leieutstyr: Ramirent l Blikkenslager: A. Hansen l Sedum: Bergknapp l Parkett: Bo Andren l Branntetting: Brann og Sikkerhetsforum l Betonggulv: Gulventreprenøren l Vinduer: Norgesvinduet l Epoxy: Oslo Epoxybelegg l Badekabiner: Parmarine l Maler: Sandå l Ferdigbetong: Skedsmo Betong l Solskjerming: Solskjermingsgruppen l Dører: Swedoor l Himlinger: System 1 l Gulvbelegg: OTG l Prefab betongeelementer: UBAB l Grunn- og utomhus: Veidekke Entreprenør l Rekkverk: PKS Industri l Garasjeportåpningssystem: Parqio

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

I skrivende stund pågår det innflytting i de nye Obos-boligene, og siste leilighet skal overleveres i slutten av februar. Leilighetene har en gjennomsnittsstørrelse på 63,6 kvadratmeter.

– De fire blokkene, som har mellom fem og åtte etasjer, er fundamentert på betongpeler, sier prosjektleder Line Evensen i Veidekke Entreprenør til Byggeindustrien.

Borettslag

Om Kvarteret, skriver Obos på sin hjemmeside blant annet dette:

Kvartal 1 – Nestunet blir det første byggetrinnet i Kvarteret i Lillestrøm. De 206 leilighetene i dette kvartalet blir borettslagsleiligheter. Fellesarealene utendørs er det fine gårdsrommet mellom de fire husene og en solfylt felles takterrasse i Hus D. Her kan du nyte det gode liv alene eller sammen med naboer og venner – og veien er heller ikke lang til turområder og aktiviteter.

Kvarteret blir det nye nabolaget i Lillestrøm med cirka 1.000 leiligheter. Høsten 2020 startet vi byggingen og i 2022 flyttet de første kjøperne inn. Fra Kvarteret er det kort vei til kollektivtransport og alt som skjer i kulturbyen Lillestrøm: Konserter, teater, restaurantliv og Byfesten. I Kvartal 3 på Kvarteret vil det bli etablert en større barnehage og noe næringsvirksomhet.

Forlengelse av villabebyggelsen

Lillestrøm ligger tett inn mot Nitelva, og har et moderne og kompakt sentrum. Kvarteret blir en forlengelse av villabebyggelsen. Fasadene til boligblokkene har for det meste tegl, og det er brukt mye puss og platekledning. Rundt vinduer og balkonger er det brukt noe panel.

– Godt samarbeid

– Leilighetene har god standard og god planløsning. Baderommene har vannbåren gulvvarme, ellers er det oppvarming med radiatorer, sier Evensen, og forteller at det var noen løsbare utfordringer i byggetiden knyttet til grunnforholdene.

– Det har vært et veldig godt samarbeid med byggherre, og vi har oppfattet kommunen som samarbeidsvillig. Byggetiden av dette kvartalet har vært 29 måneder, akkurat så lang som den bør være for å oppnå et godt sluttprodukt, sier Evensen.

Tatt godt imot i markedet

Prosjektleder Ole Andreas Fredheim hos byggherren Nesgata 19 Utvikling, som er eid av Obos Nye Hjem og Otto Olsen Boligutvikling, sier at de er veldig godt fornøyde med prosjektet.

– Vi synes at det har blitt noen fine bygg i kvartal 1, og spesielt er vi fornøyde med fasadene og kombinasjonen mellom teglstein, puss og fasadeplater. Byggene er også trappet ned mot eksisterende bebyggelse, slik at de passer godt inn i omgivelsene. Vi føler at Kvarteret, kvartal 1 har blitt tatt veldig godt imot i markedet, og vi har (i skrivende stund) solgt 96 prosent av de totalt 206 leilighetene, sier Fredheim til Byggeindustrien.

Byggherre-prosjektlederen forteller at det er brukt ekstra ressurser på fasader og gårdsrom, og dessuten på ekstra kvaliteter både i leilighetene og i garasjeanlegget.

– Kvarteret ligger fint plassert i Lillestrøm med nærhet til tog og forretninger, sier Fredheim.

– Inviterer både til lek og opphold

I en e-post til Byggeindustrien skriver arkitekt Tore H. Grimstad i Arcasa Arkitekter at tomten til Kvarteret, kvartal 1 utgjør første byggetrinn i en større utbygging av området like øst for Norges Varemesse i Lillestrøm. Det er nylig gjennomført en detaljregulering av hele området øst og sør-øst for varemessen.

– Kvarteret utgjør det nordvestre og første kvartalet i Nesgata-planen. Det består av fire bygg med felles utearealer mellom bebyggelsen. Bykvartalets volumer varierer i høyden og har ulik materialitet. Bruk av tegl, puss og plate er gjort for å skille volumene fra hverandre og for å skape variasjon i materialitet innenfor det samme bykvartalet. Alle bygg har innslag av treverk i fasaden, og det er lagt vekt på en fargepalett som har en harmonisk helhet samtidig som den har elementer som fungerer som blikkfang. Kvarteret har et fellesareal i gårdsrommet som inviterer både til lek og opphold, skriver Grimstad.

Gårdsrommet er bilfritt, og utformes med vegetasjon, planflater, så vel som harde og fleksible flater for lek, fellesaktiviteter og opphold.

– Det dannes et fellestorg mellom første og andre kvartal med felles bruks- og oppholdareal. Det skal ha et frodig preg med større vegetasjon på ene delen, mens den andre delen av torget har et mer urbant preg, skriver Grimstad.


Flere prosjekter