Aker Solutions og Kværner slår seg sammen for å og skal fortsette som et leverandørselskap innen olje, gass og energi. Avbildet er Akerkvartalet hvor både Aker Solutions og Kværner holder til. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Kværner og Aker Solutions slås sammen

Kværner ASA og Aker Solutions ASA har blitt enige om å fusjonere. Driftsdirektør Kjetel Digre i Aker BP blir konsernsjef i det nye selskapet.

– Ved å kombinere de to selskapene og deres ressurser, vil vi være i stand til å levere et mer komplett tilbud til energibransjen globalt, sier styreleder Leif-Arne Langøy i Kværner i en pressemelding.

Det fusjonerte selskapet skal fortsette som leverandørselskap innen olje, gass og energi.

Ifølge pressemeldingen vil det sammenslåtte selskapet ha rundt 15.000 ansatte hvor 8.000 av de er i Norge. I 2019 hadde selskapene en samlet inntekt på 38 milliarder norske kroner.

Næringsminister Iselin Nybø (V) sier hun støtter sammenslåingen.

– En sammenslåing virker forretningsmessig fornuftig og vil skape verdier både for staten som eier og de andre aksjonæren, sier Nybø.

Staten eier 30 prosent av Aker Kværner Holding, som igjen eier rundt 40 prosent av aksjene i Aker Solutions, Kværner og Akastor.