Stoksundvegen. Foto: Petter Bueng

Kruse Smith overleverer ny del av Fosenvegen

Arbeidsfellesskapet Kruse Smith - Syltern var nylig ferdig med nok en del av Fosenvegen, fredag var det snorklipping på Ryssdalen-Herfjord.

- Nå har vi overlevert to tuneller, ei bru og mange kilometer ny vei, så nå blir kjøretiden ytterligere redusert for folk på Fosen. Ikke minst har vi gjort kjøreveien mye tryggere. Det som tidligere var en svært rasutsatt vei er nå lagt på trygt, sier Einar Tvinnereim, prosjektleder hos Kruse Smith og arbeidsfellesskapet i en pressemelding.

De to leverte tunellene er til sammen 1,3 kilometer. Brua er 145 meter lang. Kruse Smith har levert bru og tunell, mens Syltern har stått for all veibygging i dagen. Bilister og reisende på veistrekket Ryssdalen-Herfjord kan glede seg over 5,2 kilometer ny vei.

- Ryssdalsbrua er nok det mest iøynefallende enkeltprosjektet på strekningen. Det har også vært det mest spektakulære å bygge. Stålbjelker på rundt 25 meter har blitt sveiset sammen på en side og skjøvet over juvet. Grønnsåpe har gitt jevn og god glid. 50 meter høy og hvilende på to slanke betongsøyler fremstår brua slank og elegant, forteller prosjektleder.

For lokalbefolkningen har dette vært et etterlengtet prosjekt, og arbeidsfolkene har fått mye positiv tilbakemelding.

- På vegne av kommunen kan jeg bare si at vi er utrolig glade for at denne vegstrekningen nå er ferdig slik at folk kan kjøre trygt og sikkert langs fjorden. Særlig gledelig er det også at vi allerede har merket økt interesse fra næringslivet både i form av nyetableringer og utvidelse av eksisterende bedrifter, som følge av nyveien. Jeg er også veldig fornøyd med hvordan Fosenvegene i samarbeid med hovedentreprenør Kruse Smith og Syltern har utført jobben. Vi er veldig godt fornøyd med resultatet, understrekte ordfører i Åfjord, Vibeke Stjern.

Veiprosjektet har vært en videreutvikling av et allerede godt samarbeid mellom Kruse Smith, Johs Syltern og Statens Vegvesen.

Kontraktssummen på prosjektet er 280 millioner kroner.