Ill. Trollvegg Arkitektstudio

Kruse Smith bygger massivtreskole i Kristiansand

Kruse Smith har signert avtale med Kristiansand kommune om bygging av Havlimyra ungdomsskole.

Entreprenøren og kommunen vil de neste månedene jobbe i sampill for å definere prosjektet endelig.

- Vi ser frem til å gå i gang med dette oppdraget, og vi gleder oss til å kunne bruke våre erfaringer på massivtre på en ny skole. Det blir første gang massivtre benyttes i et slikt omfang i Kristiansand, så prosjektet er også en viktig pilot for bruk av tre i store byggeprosjekter for kommunen, forteller Svein Kvam, regionleder for prosjektutvikling i Kruse Smith i en pressemelding.

Den nye skolen, som er tegnet at Trollvegg Arkitektstudio, skal koples sammen med eksisterende bygningsmasse. Tilbygget har et bruttoareal på 1400 kvadratmeter og skal være lærested for 180 elever og 15 lærere.

- Trevirke skal eksponeres tydelig både innvendig og utvendig for å gi en lun og god atmosfære i bygget. Som et ytterligere klimatiltak skal det bygges energibrønner for å gi miljøvennlig oppvarming av skolebygget året gjennom, forteller Svein Kvam.

- Det er en bred politisk plattform i Kristiansand som ønsker at kommunale bygg i langt større grad skal gjennomføres i massivtre. Dette er en del av kommunens miljøstrategi. Havlimyra skole blir et viktig erfaringsprosjekt for oss. Sammen med entreprenør vil vi nøye evaluere prosjektet og bruke erfaringene inn i kommende prosjekter, sier Hans-Christian Gram, eiendomssjef i Kristiansand kommune i meldingen.

Byggeprosjektet er planlagt til juli 2020. Prosjektet har en kontraktsramme på cirka 50 millioner.