Kruse Smith bygger for Inter Eiendom i Sandefjord. Illustrasjon: PV ArkitekterKruse Smith bygger for Inter Eiendom i Sandefjord. Illustrasjon: PV ArkitekterKruse Smith bygger for Inter Eiendom i Sandefjord. Illustrasjon: PV Arkitekter

Kruse Smith bygger leiligheter i Sandefjord

Kruse Smith har signert totalentreprisekontrakt med Inter Eiendom om bygging av fire leilighetsbygg sentralt i Sandefjord, til verdi 400 millioner kroner.

Det skriver Kruse Smith i en pressemelding onsdag.

Leilighetsprosjektene inngår i en større transformasjon og byutviklingsområde i bydel Nybyen i Sandefjord. De fire byggene vil inneholde i underkant av hundre boenheter, samt næringslokaler. Det skal bygges sammenhengende parkeringskjeller under den samlede bygningsmassen.

– For oss i Kruse Smith er dette et viktig og betydelig prosjekt. Det er første gang vi bygger i Sandefjord, og det er første gang vi bygger for Inter Eiendom. I Kruse Smith har vi gjennom de siste årene jobbet målbevisst for å posisjonere oss sterkere i Vestfold-Telemark. Kontrakten med Inter Eiendom ser vi på som et resultat av godt markedsarbeid, høy prosjektutviklingskompetanse og ikke minst god samhandling med Inter Eiendom i tidligfase, sier Kruse Smiths distriktssjef i Vestfold-Telemark, Are Tafjord.

Kruse Smith og Inter Eiendom har jobbet i samspill gjennom et år for å identifisere de beste løsningene for prosjektet, som er tegnet av PV Arkitekter.

– Vi er imponert over hvor mye energi og kraft Kruse Smith la i samspillsfasen. For oss som utbygger er det svært viktig at entreprenøren tar inn over seg at den virkelige kunden er sluttbrukeren, og at dette blir det sentrale i samspillsfasen. Vi er svært tilfredse med hvordan Kruse Smith identifiserer seg med denne tilnærmingen og positivt bidrar i prosjektutviklingen. Sammen med Kruse Smith har vi skapt et svært godt produkt både for boligkjøpere og næringsdrivende, kommenterer Jan Hansen, daglig leder og hovedaksjonær i Inter Eiendom, i pressemeldingen.

Arbeidet med å realisere byggene er allerede i gang, og første bygg skal være ferdig og innflyttingsklart juni 2023. Hele prosjektet på fire bygg skal være ferdig og overlevert våren 2024, skriver Kruse Smith.