<p>Det var engasjert kronprins Haakon som besøkte det norske teknologiselskapet Catenda på Byggedagene. Her i samtale med daglig leder Håvard Brekke Bell, med BNL-sjef Jon Sandnes og Kari Sandberg i EBA i bakgrunnen. Foto: Svanhild Blakstad</p>Dag Fjeld Edvardsen, Einar Gudmundsson og Håvard Brekke Bell i Catenda var svært godt fornøyd med at kronprinsen la turen innom deres stand på Byggedagene. Foto: Svanhild BlakstadSpente Høyden-ansatte før kronprinsen tok turen innom deres stand på Byggedagene. Foto: Svanhild BlakstadGod stemning da Kronprins Haakon besøkte Høyden på Byggedagene. Foto: Svanhild Blakstad

Kronprinsen besøkte Catenda og Høyden

Før HKH Kronprins Haakon forlot Byggedagene tok han seg tid til å møte to av utstillerne.

Blant de 37 utstillerne på Byggedagene var det to selskaper som fikk celebert besøk av Kronprins Haakon onsdag formiddag.

Ett av dem var tilkomstteknikkselskapet Høyden, som har spesialisert seg på arbeid i høyden med tau. De er for tiden involvert i flere store byggeprosjekter, blant annet på Munchmuseet i Bjørvika.

Selv om programmet var hektisk, tok Kronprinsen seg god tid hos de to utstillerne.

– Det var veldig morsomt å få kongelig besøk, og han er tydelig interessert. Han er ikke helt ukjent i høyden, han er jo en god telemarkkjører, sier grunder Erlend Siem i Høyden til Byggeindustrien.

Ola Ø. Agledahl forteller at kronprinsen også stilte spørsmål rundt selskapets vekst og utvikling.

– Han var dessuten interessert i hva som skiller måten vi jobber på sammenlignet med for eksempel bruk av stillas,og om vi erstatter det eller om det er kompletterende, sier daglig leder Stian Tolnes.

Den andre utstilleren som fikk besøk var det norske teknologiselskapet Catenda. Selskapet har utviklet samhandlingsplattformen bimsync, som sikrer en digital modell av bygget og en felles plattform for alle involverte i et byggeprosjekt - noe som gir økt effektivitet for alle parter.

Daglig leder Håvard Brekke Bell var også begeistret over kongelig besøk.

– Det er veldig gøy å få lov til å fortelle kronprinsen om det vi driver med, nå som vi begynner vi å bli lagt merke til i markedet og Norge er i ferd med å bli en spydspiss internasjonalt på dette feltet, sier han.

– Kronprinsen var helt tydelig interessert, og han stilte fornuftige spørsmål og lurte på hvordan vårt produkt kan brukes.  Han var også opptatt av konkurransesituasjonen, og hvordan vårt system kan gjøre det lettere for den enkelte ute i byggenæringen, avslutter Dag Fjeld Edvardsen i Catenda.

Ola Ø. Agledahl i Høyden forteller Kronprinsen hvordan tilkomstteknikkselskapet jobber. Foto: Svanhild Blakstad