Stillaset ved en bygning i Japans hovedstad Tokyo tålte ikke vindkastene på opptil 60 meter i sekundet da tyfonen Faxai slo innover landet natt til mandag. Foto: Kyodo News/ AP/ NTBscanpix

Kraftig tyfon rammet Tokyo – kvinne omkom

Flere personer er skadd og mange hus fikk revet av takene da tyfonen Faxai rammet Tokyo natt til mandag. En kvinne omkom da vinden blåste henne inn i en vegg.

Med vindkast opp mot 60 meter i sekundet slo tyfonen inn over det japanske fastlandet og traff Tokyo med kraftig regnvær i 8-tiden om morgenen, lokal tid. 920.000 husholdninger mistet strømmen og transporten inn til storbyen ble rammet.

Foreløpige meldinger går ut på at ti personer er skadd og at flere hus har mistet takene sine som følge av det kraftige uværet. En kvinne i femtiårene ble funnet død på gaten i Tokyo og overvåkingskameraer på stedet har vist at hun ble løftet av vinden og slengt inn i en vegg, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Rammet av sikkerhetsnett

En annen kvinne ble hentet ut fra huset sitt i øst i Tokyo med alvorlige skader etter at en metallstolpe fra sikkerhetsnettet rundt en golfbane i nærheten falt ned over bygningen.

I områdene Chiba, Kanagawa og Shizouka rundt Tokyo melder myndighetene om at 30 personer er kommet til skade

Japans meteorologiske institutt har sendt ut advarsler om fare for jordskred, stormflo og høye bølger helt inn i Tokyo-bukta og langs den nordøstlige kysten av landet. Nord på Japan er det varslet at det vil falle så mye som 150 millimeter regn og i Tokyo-området 100 millimeter fram til tirsdag morgen.

440 millimeter

Fra byen Izu i Shizuoka meldte lokale medier mandag om at det hadde falt 440 millimeter regn det siste døgnet.

Togtrafikken er rammet av uværet, men ble forsøkt opprettholdt. Det ble imidlertid store forsinkelser i kollektivtransporten i byområdet med over 30 millioner innbyggere. Mandag morgen var også flere enn 130 fly innstilt.

Faxai traff Japan etter at tyfonen Lingling de siste dagene har herjet i Korea. I Nord-Korea er det meldt om fem omkomne, mens tre liv gikk tapt i Sør-Korea.