<p>Caterpillars 10-tonns hjullaster 918M blir lansert under Bauma.</p>

Kraftig liten Cat-plugg

Servicedirektør Ole Petter Holene i Pon Equipment beskriver Caterpillars nye hjullastermodell 918M som en kraftig liten plugg.

Servicedirektør Ole Petter Holene i Pon Equipment.

Den nye 10 tonns hjullasteren med 115 hestekrefter blir vist frem under Bauma-messen i München.

- Dette er en maskin vi har tro på. Det er en bra produksjonsmaskin som vi har kjørt tester på med meget oppløftende resultater, sier Holene.

Han kan røpe at de har hatt med to personer i utviklingsteamet bak maskinen.

- Maskinen er godt tilpasset det norske kunder etterspør, sier Holene.

Pon Equipments servicedirektør trekker også frem korthekk-hjulgraverne M315F og M317F som spennende nyheter på Caterpillars Bauma-stand. Ifølge Holene er det første gangen Cat leverer hjulgravere med kort hekk.

– Frem til nå har korthekk vært forbeholdt beltegraverne, men nå kommer både vi og også konkurrentene med kort hekk på hjulgravere. Årsaken til det er at hjulgravere ofte jobber langs vei eller i trange bymiljøer og dermed ser vi et potensial for denne type maskin, sier Holene, som mener hjulgravere blir brukt mer og mer som redskapsbærere og kanskje mindre som gravemaskin.

– For oss er det positivt at M315F nå blir levert med rotortilt fra fabrikk, sier Holene. Han nevner også transporthastighet og førermiljø som to store plusser ved Cat-hjulgraverne.

Hvordan ser 2016 ut for Pon Equipment?

– Markedet er bra, men det har vært litt avventende. Vi ligger foran fjoråret i ordreinntak og vi ser som vanlig at ting begynner å løsne rundt påsketider, svarer Holene.