Konsernsjefen i Stangeland anmeldt etter påstått håndgemeng med nabo

Stavanger Aftenblad skriver onsdag at politiet måtte komme til Tjelta etter det som skal ha vært en fysisk konfrontasjon mellom konsernsjef Olav Stangeland i Stangeland Gruppen og en nabo.

Stavanger Aftenblad skriver (sak åpen for abonnenter) at det ved nabohuset skal ha blitt hengt opp bannere fra Norges Miljøvernforbund der det står «T. Stangeland dreper Haramsøya». Nå skal det ifølge avisa ha blitt begått hærverk på banneret.

Stangeland Maskin er entreprenøren som er involvert i den betente vindkraftutbyggingen ved Haramsøya i Møre og Romsdal.

Politiet bekrefter til avisa at det er opprettet en sak etter hendelsen. Naboen skal ha tilkalt politiet etter det han oppfattet som voldelig adferd fra Olav Stangeland.

Stavanger Aftenblad skriver at konflikten med naboen skal ha vært betent i over lenger tid. Naboen har leid ut låveveggen til Norges Miljøvernforbund. På låveveggen har altså organisasjonen ytret sin motstand mot vindkraftutbygging.

– Dette har ikke noe med vindkraftutbygging å gjøre, men en nabo som bruker vindmotstanderne for å fronte sin sak mot meg, sier konsernsjef Olav Stangeland til Byggeindustrien.

Han avviser at han har slått noen, og er trygg på at politiet vil henlegge saken.

– Jeg er anmeldt, men ikke dømt. En ting er sikkert, og det er at denne saken blir henlagt, fastslår han.

Stangeland opplyser at naboforholdet har vært krevende, og han forteller at det har blitt satt opp store containere med bannere på et tomteareal han tidligere har kjøpt av naboen. Han betegner det hele som en trist historie, men er også klar på at han nå vil ta det betente naboforholdet til rettsalen.

– Nok er nok, sier han.

– Føler du at det har blitt en belastning for selskapet å være involvert i en betent vindkraftutbygging som Haramsøya?

– Vi driver et selskap som for ett år siden har inngått en kontrakt med en stor kunde vi har jobbet for i mange år. Vi kan ikke si at dette er en jobb vi ikke kan utføre, da hadde vi fått en rettsak mot oss, fastslår han.

Naboen Arvid Gimre, som har anmeldt entreprenørtoppen for vold, reagerer på Olav Stangelands fremstilling av saken.

Gimre hevder han ble fysisk angrepet av konsernsjefen, og mener det er underlig at Stangeland er sikker i sin sak på at saken vil bli henlagt.

– Det er utrolig at Stangeland står høyere enn politiet og kan forutse at hendelsen nå på onsdag blir henlagt, skriver Gimre i en e-post til Byggeindustrien.

Gimre har overfor Stavanger Aftenblad avvist at hans utleieforhold til Norges Miljøvernforbund har noe med hans konflikt med Stangeland å gjøre.

– Dette har ingenting med vårt forhold å gjøre. Jeg er veldig opptatt av vindkraftsaken og er helt enig i Miljøvernforbundets synspunkt i saken. Jeg mener Stangeland, som et av Norges største entreprenørselskap, kan og bør stilles til ansvar for hva de er involvert i på Haramsøya, uttalte Gimre til Aftenbladet.

Saken ble først publisert fredag, og er oppdatert med kommentar fra Arvid Gimre mandag.